Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Люди «сірої зони». Свідки російської анексії Криму 2014 року».



Пропонуємо Вашій увазі книгу «Люди «сірої зони». Свідки російської анексії Криму 2014 року» (автори проекту Анна Андрієвська та Олена Халімон), яка нещодавно поповнила книжкові фонди обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка. Книга вийшла друком у київському видавництві «К. І. С.» за сприяння Українського інституту національної пам'яті та присвячується нашим нащадкам і всім, хто постраждав від російської агресії.

Біографічна довідка авторів проекту

Анна Андрієвська - журналістка, кримчанка. Займається журналістською діяльністю понад десять років. Авторка численних публікацій та журналістських розслідувань про зловживання та корупцію кримської влади різних періодів, порушення прав людини та інші проблемні теми сьогодення.

У 2009 році у складі команди «Центру журналістських розслідувань» отримала перше місце в ІІІ Національному конкурсі кращих журналістських розслідувань у сфері корупції в Україні у регіональних ЗМІ.

У 2014 році була вимушена покинути Крим через тиск з боку місцевих незаконних парамілітарних угрупувань та російських спецслужб. Живе у Києві. З 2015 року переслідується ФСБ через журналістську діяльність, внесена до списку терористів та екстремістів Росфінмоніторингу.

Олена Халімон. Народилася на Волині. Працювала у місцевих ЗМІ. З 2004 по 2007 роки у Криму була власним кореспондентом всеукраїнської радіостанції та редактором інтернет-видання «Медіа Крим» (Сімферополь).

У 2015-2016 роках у Києві разом з кримчанами стала фундаторкою інформаційної агенції «Голос Криму». Вела авторську передачу «Крим: час окупації». Один з її випусків, що висвітлював тему переслідування українців на півострові, відзначений ІV українсько-польським конкурсом журналістської майстерності 2016 року.

Нині працює начальником Управління Українського інституту національної пам'яті.

У презентованій збірці свідчень про російську анексію Криму 2014 року йдеться про ту частину історії «кримської війни», яку замовчує або навмисно спотворює російська пропаганда. Ця книжка перша, де свідчать кримчани, які, не маючи владних повноважень чи депутатських мандатів, виступили проти озброєних російських військових мирними протестами. Понад півсотні оповідей кримських журналістів, громадських активістів і простих людей спростовують міфи про те,що анексія півострова була безкровна і що «кримчани не намагалися чинити опір, а добровільно вибрали Росію». Як насправді Крим опинився під контролем Росії та чим це обернулося для його мешканців? Які методи застосовують російські спецслужби та силовики щодо мирних громадян на півострові? Відповіді на ці та інші питання дають кримчани, зокрема, Олег Сенцов, Ахтем Чийгоз, Володимир Балух, Євген Панов, Осман Пашаєв та багато інших, які стали свідками та жертвами російського військового захоплення півострова навесні 2014 року. Російськомовні свідчення подано в перекладі.

Видання проілюстроване світлинами, що надали учасники проекту.

Для більш глибшого та детального ознайомлення з презентованою книгою запрошуємо всіх бажаючих до відділу загального читального залу обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І Франка.

        Чекаємо на зустріч з вами.

 

Люди «сірої зони». Свідки російської анексії Криму 2014 року / [авт. проекту : А. Андрієвська, О. Халімон]. - [Київ : К.І.С., 2018]. - 264 с. : іл.

 

Оновлено 29-03-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка