Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Перші кроки до найголовнішої бібліотеки краю



24 січня 2020 р. працівники Івано-Франківської обласної універсальної науковій бібліотеки ім. І. Франка провели пізнавально-оглядову екскурсію книгозбірнею для учнів та вчителів Католицької школи святого Василія Великого, під час якої відбулося їхнє знайомство із скульптором Данилом Книшуком та його роботами.

Під час заходу учні 6-го класу за участю бібліотечних фахівців познайомилися з діяльністю структурних підрозділів бібліотеки, її багатими книжковими фондами, різноманітними експозиціями, зокрема з персональною виставкою «Особистості» нашого краянина, а нині київського скульптора, Данила Книшука. Це медійно-скульптурний проєкт, який охоплює 24 портрети знакових постатей культури, мистецтва, спорту та громадських діячів України, що впродовж місяця експонуються у головній бібліотеці краю.

Особливо цікавою для школярів та їхніх наставників виявилась зустріч із самим скульптором, під час якої учні розпитували митця про його творчість, особливості творення робіт в цьому виді образотворчого мистецтва. Цікавинкою заходу став створений бібліофахівцями та представлений учасникам заходу відеоролик «24 знакові особистості: творчість київського скульптора, нашого земляка Данила Книшука». Молодий митець створив глибокі психологічні образи Любомира Гузара, Мирослава Поповича, Ліни Костенко, Мирослава Скорика, Євгена Станковича, Івана Марчука, Івана Малковича, Сергія Жадана, Василя Ломаченка, Володимира Кличка та інших відомих людей.

Сподіваємося, що організований для учнів Католицької школи святого Василія Великого захід сприятиме розвитку в них інтересу до книги та мистецтва, допоможе швидко орієнтуватися в документно-інформаційних ресурсах обласної книгозбірні та зробить перебування в її стінах максимально зручним та комфортним.

Світлини

Оновлено 26-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка