Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Творча зустріч в Інтелектуальному клубі «Галицькі кмітливці» з професором Ігорем Чудиком



27 листопада 2019 року в рамках засідання Інтелектуального клубу творчих особистостей «Галицькі кмітливці» в ІФОУНБ ім. І. Франка відбулася зустріч з вченим-винахідником, доктором технічних наук, професором, проректором з наукової роботи Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу, членом-кореспондентом Української нафтогазової академії, головою ради молодих вчених ІФНТУНГ Ігорем Івановичем Чудиком.

Засідання розпочала заступник директора Галина Горбань, яка представила учасникам зустрічі гостя Клубу.

За допомогою мультимедійної презентації «Наукова діяльність для енергетичної і екологічної безпеки України» вчений розповів присутнім про історію, стан і перспективи розвитку нафтогазової галузі України і, зокрема, Прикарпаття, поділився актуальними проблемами та шляхами їх вирішення науковцями Технічного університету. Цікавою також була розповідь про питання техноекобезпеки Карпатського регіону.

 Голова Ради ОГО ТВР України Богдан Середюк відзначив вагомий внесок молодого, перспективного галицького кмітливця в розвиток енергоефективних технологічних рішень видобутку власного газу, яка дає певні надії на майбутнє.

Теплі слова подяки винахіднику висловили у своїх виступах Президент ГО СНІО України Лідія Шляхтич, колеги по роботі, професори університету - Віктор Петренко, Едуард Кузьменко, Орест Середюк, голова ТВР цього навчального закладу Любомир Роп'як, професор ПНУ ім. В. Стефаника Мирослав Волощук, які підкреслили  важливість особистих напрацювань Ігоря Івановича та його внесок у наукову діяльність університету.

Патріарх Клубу «Галицькі кмітливці» Василь Гречаник подякував Чудику І. І. за цікаву презентацію та зазначив, що видобуток нафтових і газових родовищ повинен бути власністю держави і відповідно оцінюватися.

Присутні мали можливість познайомитися з низкою наукових напрацювань та патентів вченого, які були представлені на виставці «Науковий доробок Ігоря Чудика».

Заступник директора ІФ ОУНБ ім. І. Франка Галина Горбань презентувала учасникам зібрання інтелектуальні напрацювання головної книгозбірні області за 2019 рік - соціологічну розвідку «Бібліотека і винахідники: грані співпраці» та подарувала примірник очільнику винахідницької громади нашого краю.

  На завершення творчої зустрічі з Чудиком Ігорем Івановичем Богдан Середюк вручив йому Диплом дійсного члена ІКТО «Галицькі кмітливці».

Світлини

Творча зустріч з Ігорем Чудиком

В Івано-Франківську відбулась творча зустріч із вченим-винахідником Ігорем Чудиком (відео)

 

Оновлено 19-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка