Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Із забуття – в безсмертя



26 листопада 2019 р. у відділі абонементу Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І.Франка відкрита книжкова виставка-вшанування до пам’ятних дат відомих українських письменників Грицька Чупринки та Григорія Косинки.

Розділ виставки „Через прірву забуття" присвячений українському поету Григорію Чупринці, 140 років від дня народження якого виповнюється 27 листопада.

Творчість українського поета Григорія Чупринки є неповторно-оригінальним надбанням літературного процесу в період трьох революцій і громадянської війни. Він залишив помітний слід в українській історії і як поет, і як борець за самостійність нашої Батьківщини.

Він - автор поетичних книжок: „Огнецвіт", „Метеор", „Ураган", „Сон-трава", „Білий гарт", поеми „Лицар-Сам", а також літературно-критичних статей та рецензій.

На виставці представлений збірник поезій, який вміщує усі найкращі твори із великої спадщини талановитого українського поета, а також літературно-критичні праці М. Жулинського, С. Сапеляка про його життя і творчість. 

 

„Все, що я писав, мене боліло" - таку назву має розділ виставки, присвячений 120-літтю від дня народження українського письменника-новеліста періоду Розстріляного відродження Григорія Косинки.

На ній представлені збірки новел письменника „Заквітчаний сон" „Гармонія", „Вечерние тени". Літературно-критичні матеріали про життя і літературну діяльність Г. Косинки висвітлені у статтях М. Наєнка, М. Жулинського, Г. Штоня. Зацікавлені читачі знайдуть у літературній статті дружини письменника Тамари Мороз „З криниці болю..." невідомі й маловідомі факти біографії та творчості Г. Косинки.

 

Тож запрошуємо завітати до відділу абонементу ОУНБ ім. І. Франка для ближчого знайомства із літературним набутком поета-модерніста Грицька Чупринки та письменника-імпресіоніста Григорія Косинки.

 

Оновлено 07-05-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка