Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Волонтерські історії



21 листопада відзначаємо День Гідності і Свободи. Вшановуючи мужніх українських патріотів і героїв, пропонуємо розповідь про нове видання з фонду відділу абонементу обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка.

Це - збірка «Волонтерські історії» Людмили Охріменко та Михайла Кащавцева. У центрі уваги більшості розповідей - життєві історії звичайних людей, які опинилися на фронті. Микола із Синельникова, який розгромив три ворожі танки, актриса Буся, яка врятувала волонтерів із підвалу грою на гармошці-трирядці, закохана пара старшого віку з оповідання «Про головне», Людмила Петрівна з «Останньої жительки», яка нарешті може спокійно померти, або особливо - персонажі новели «Піп Іван», є яскравими образами, які не залишать читача байдужим. Майже всі оповідання гостросюжетні та динамічні, а найголовніше - щирі та відверті.

Як зазначили самі автори: «Ми хотіли написати не про те, що і як відбувалося, а про відчуття, страхи, надії, сумніви, печаль, радість людей, що відгукнулись на заклик часу. Ми мали на меті увічнення духу тих часів. Часів піднесення, готовності до самопожертви, усвідомлення свого злиття з країною! „Я - це Україна! Ніхто крім мене!" - говорили ми тоді".

Тож, запрошуємо всіх до відділу абонементу обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка, щоб віднайти серед «Волонтерських історій» власне „свою особливу історію".

 

Охріменко Л., Кащавцев М.

Волонтерські історії: [зб.  оповідань]. - Харків : [Вид-во Іванченка І. С.], 2019. - 220  с.

 

Оновлено 19-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка