Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Христина Береговська «Святослав Гординський. Творчість за пів століття»



Шановні читачі! Пропонуємо вашій увазі монографію Христини Береговської «Святослав Гординський. Творчість за пів століття», яка поповнила фонд відділу літератури з питань мистецтва Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка.

  Пропоноване монографічне дослідження «Святослав Гординський. Творчість за півстоліття» – це вислід дисертаційних наукових спостережень Христини Береговської. Книга присвячена постаті Святослава Гординського – художника, графіка, монументаліста, мистецтвознавця, перекладача, науковця, редактора, поліглота та поета.
   У своїй праці автор висвітлює життєвий і творчий шлях Святослава Гординського в другій половині ХХ ст. Простежує важливу роль С. Гординського, як художника, поета, перекладача у громадському та мистецькому житті української діаспори у США. Дослідниця проаналізувала його мистецтвознавчу та образотворчу спадщину, зокрема монументальне сакральне мистецтво у 49 храмах у світі.
   Книга вийшла за сприяння Товариства Свята Софія в Римі, Фонду родини Цимбалісти в Лондоні, та  Видавництва «Апріорі» в особі Юрія Николишина.
   Сподіваємось, що ви зацікавились цим виданням. Тож, завітайте до нашої книгозбірні для більш детального ознайомлення.

   Береговська Х. Святослав Гординський. Творчість за пів століття [Текст] : [монографія] / Х.  Береговська. – Львів : [Апріорі], 2019. – 207 с. : іл.

Оновлено 19-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка