Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Мирослав Пастернак «Музика життя»



Шановні читачі! Пропонуємо вашій увазі збірку вокальних творів композитора Мирослава Пастернака „Музика життя”, яка поповнила фонд відділу літератури з питань мистецтва Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка.

Пропонована збірка пісень під назвою «Музика життя» відомого на Прикарпатті композитора Мирослава Пастернака побачила світ у Івано-Франківському видавництві «Ярина».

Дана збірка вокально-хорових творів - це плід багаторічних напрацювань Мирослава Пастернака. Вона різнопланова як за жанрами музичних творів, так і за тематикою, образною сферою, засобами художньої виразності та виконавським стилем. Складається із чотирьох циклів.

Перший цикл має назву «Україна, Бог і гідність». До нього увійшли співані сонети для чоловічого і жіночого хорів.

У другому циклі «Ватра нашої любові» представлені ліричні пісні про кохання для вокальних ансамблів, дуетів, солоспівів.

Третій цикл автор назвав «України славні діти». Він включає в себе пісні для дітей дошкільного і молодшого шкільного віку та для юнацтва релігійного, патріотичного й жартівливого характеру.

У четвертому циклі «З народної криниці» вміщено українські народні пісні, записані композитором Мирославом Пастернаком у селах Підліссі й Загвізді Тисменицького району Івано-Франківської області.

Видання стане в нагоді студентам і викладачам музичних навчальних закладів, хормейстерам, учителям музики, музичним керівникам дитячих дошкільних закладів, а також любителям і шанувальникам вокально-хорового мистецтва.

 

    Пастернак М. Музика життя [Ноти] : зб. пісень / Пастернак М.; Мирослав Пастернак ; [муз. ред., консультант, авт. передм. Г. Карась ; літ. ред. І. Гаврилович]. - Івано-Франківськ : ЯРИНА, 2019. - 84 с.

 

Оновлено 26-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка