Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Владислав Цесельський: «Новітні будинки Станиславова»



Пропонуємо вашій увазі книгу відомого польського журналіста Владислава Цесельського, яка нещодавно надійшла до фондів обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка.

Ця книга вразить насамперед тим, що у ній іде мова про «новітні будинки Станиславова», але тексти про них написані далекого 1892 року (мова йде про споруди, які було зведено до цієї дати). Найцікавіше, що про ці будівлі є обмаль інформації, до того ж більшості з них вже не існує. Автор згадує про євангелістську кірху, що стояла біля готелю «Надія», казарми інфантерії навпроти будинку ОДА та про цікаву віллу на Мазепи, 35. В. Цесельський наводить цікаві факти, згадує імена власників, ділиться враженнями про архітектурні якості того чи іншого будинку. Він жив у той час, коли Станиславів з маленького дерев'яного одноповерхового містечка почав перетворюватися на красиве європейське місто з вишуканою архітектурою.

Книжка вражає багатогранністю використаної інформації та різнобарв'ям ілюстрацій. Стосовно ілюстрованого матеріалу, то вони якраз найбільше передають атмосферу старовинного міста. Молодий колекціонер Максим Дутчак люб'язно погодився допомогти своїми листівками, які ідеально наклалися на текст, і в результаті вийшов своєрідний путівник центральною частиною нашого міста.

Для читачів, які цікавляться історією нашого міста, ця книжка буде безцінним подарунком. Тож приходьте до бібліотеки, щоб помандрувати старим Станиславовом з книгою:

Цесельський В. Новітні будинки Станиславова / В. Цесельський ; [упоряд. І. Бондарев ; пер. з пол. О. Бучик ; за ред. Я. Довгана]. - Івано-Франківськ : Лілея-НВ, 2018. - 64 с. : фото.

 

Оновлено 19-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка