Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Презентація перекладів Миколи Адама



16 вересня 2019р. в Івано-Франківській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. І. Франка відбулася презентація перекладів творчості прикарпатських письменників білоруською мовою «Українське слово білоруською: презентація перекладів Миколи Адама».

Модератор - поет Олександр Букатюк. За участю прозаїків та поетів Ольги Деркачової, Мар'яни Сурмачевської, Ані Януш, Теодота Кирсти, Анни-Ніколіни Мотики та інших. 

Зустріч розпочалася з вручення Міжнародної літературної премії імені Григорія Сковороди «Сад божественних пісень». Лауреатом 2019 року став  Микола Адам (Білорусь) за книжку віршів «Під лацканами споминів», надруковану в Україні у перекладі з білоруської мови. Премію вручив літературний критик, письменник, член НСПУ Євген Баран.  

Довідково: Микола Адам - сучасний білоруський письменник, перекладач, працював редактором у видавництвах «Мистецька література» та «Регістр». Автор збірки віршів «Колискова для коханої» та прозових книг «Шовк», «Гра уяви», «Кожному своє пекло», та романів «Мило. Білоруський роман», «Вітаю, Даша!», «Інтонації», «Хроніки Білорутенії», «...І придбав оцей дім».

Привітати гостя з Білорусії прийшли: голова Івано-Франківської міської ради  Руслан Марцінків, письменник Степан Процюк, молоді поети, працівники бібліотек.

У своєму виступі директор ОУНБ ім. І.Франка Людмила Бабій зауважила, що такі зустрічі сприяють встановленню міцних літературних взаємин та популяризації української літератури в Білорусі. Для молодих поетів Івано-Франківщини це є своєрідним творчим поштовхом до самовдосконалення та самоутвердження.

Світлини

Оновлено 26-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка