Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Моя Україна – єдина та вільна



З нагоди 28-ої річниці Дня Незалежності України працівники обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка організували книжково-ілюстративну виставку «Моя Україна – єдина та вільна».

24 серпня - день проголошення Незалежності нашої держави. Він назавжди увійшов в історію як одна з найдорожчих святинь українського народу.

Довгий шлях був пройдений до незалежності - історичні вторгнення і війни, боротьба з панами і окупантами, довгі роки радянського режиму, який не бачив в Україні незалежну і повноправну державу.

Проте ми вистояли, і сьогодні День Незалежності - це данина поваги борцям за свободу, результат становлення прекрасної країни Україна, народженої в момент заснування великої Київської держави. Це наше національне свято, що дає кожному жителю країни впевненість в завтрашньому дні, вільне життя в демократичному і незалежному суспільстві, можливість ростити нове покоління в дусі традицій та поваги до предків.       

У наші дні, День Незалежності набув справжнього значення і став правдивим святом для всіх патріотів України, адже кілька років поспіль на Сході України точаться військові дії, а благородні воїни знову захищають суверенітет і незалежність рідної землі, відстоюючи її територіальну цілісність і доводять всьому світу свою незламність.

Традиційно в цей день відбуваються урочистості: святкові паради, покладання квітів до пам'ятників відомих українських діячів. В знак любові до своєї країни люди вбираються у вишиванки.

З нагоди Дня Незалежності України працівники нашої книгозбірні гостинно запрошують вас відвідати книжково-ілюстративну  виставку «Моя Україна - єдина та вільна»,    яка пропонує вашій увазі різноманітну літературу про розвиток української нації та державності, формування національної ідеї, розбудову незалежної, демократичної Української держави.

Будемо раді зустрічі з вами!

 

Оновлено 26-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка