Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Вітаємо Михайла Кривеня з ювілеєм!



21 липня 2019 року святкує свій ювілей народний артист України Михайло Кривень. З цієї нагоди фахівцями відділу літератури з питань мистецтва Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка розгорнуто книжкову виставку-бенефіс «Пісні, що окриляють душу».

Михайло Кривень - відомий на Прикарпатті співак, родом із мальовничого опільського села Липівці, що на Рогатинщині.

Любов до пісні юному Михайлові прищепила мама Софія, яка постійно співала, і саме вона дала його до Рогатинської музичної школи навчатись грі на скрипці. Згодом закінчив Львівське училище культури та Львівську державну консерваторію ім. М. Лисенка за спеціальністю «Сольний спів».

Працював в Ансамблі пісні і танцю Прикарпатського військового округу, в Івано-Франківському музично-драматичному театрі, обласній філармонії. Був солістом-вокалістом камерного оркестру. Декілька років був солістом Польської національної філармонії.

Нині Михайло Кривень професор кафедри сценічного мистецтва і хореографії Навчально-наукового інституту мистецтв Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника. За час роботи на педагогічній ниві підготував багато спеціалістів, які працюють в концертних та театральних закладах.

  Михайло Кривень багато виступає із сольними програмами, є учасником Міжнародних конкурсів та фестивалів. Лауреат премії ім. Мирослава Ірчана, премії ім. Василя Стефаника в галузі літератури і мистецтва. Нагороджений Золотою медаллю ім. Данила Галицького та ювілейною медаллю до 100-річчя генерал-хорунжого УПА Романа Шухевича. Вже багато років Михайло Кривень є читачем та учасником заходів нашої книгозбірні.

Колектив обласної універсальної наукової бібліотеки імені Івана Франка щиро вітає Михайла Кривеня з днем народження, та бажає йому, міцного здоров'я, благополуччя, творчого натхнення, невичерпної енергії, здійснення всіх мрій, задумів та Божого благословення.

А читачів запрошуємо завітати до відділу літератури з питань мистецтва на перегляд книжкової виставки-бенефіс «Пісні, що окриляють душу», розгорнутої у дарунок ювіляру.

 

Оновлено 26-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка