Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

З „Бібліотеки класичної світової наукової думки”



Пропонуємо вашій увазі розповідь про нову книгу з фондів обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка. Це – „Вибрані трактати” визначного французького мислителя VІІІ ст. Жан-Жака Русо. Подані в цьому виданні „Дискусія про науки й мистецтва”, „Дискусія про походження нерівності” та „Про суспільну угоду” є ключовими текстами  для розуміння моральних, культурних, релігійних,  і політичних суперечностей нашого часу. Як критик раціоналістичного Просвітництва, Русо передбачив моральну кризу сучасності й намагався відшукати дієві засоби відновлення республіканських чеснот і громадянського духу. Суперечливість поглядів великого женевця, який розтлумачив  поняття „загальної волі” і значущість Іншого, зокрема – культур неєвропейських народів, лише відображає суперечливість нашої епохи. Кожен з головних творів супроводжується іншими текстами автора, що розкривають історію та полемічний контекст формування його ідей, а також дослідницькими матеріалами й розлогими коментарями.

Німецькі філософи Кант і Гегель значною мірою розвивали саме ідеї Русо, а французький антрополог Клод Леві-Строс назвав його „батьком антропології”, що визначив і предмет, і провідні методологічні настанови цієї науки. Утім, визначити роль Русо в інтелектуальній історії можна лише читаючи його твори.

Тож запрошуємо до нашої бібліотеки. „Вибрані трактати” Ж.-Ж. Русо можна прочитати, завітавши до відділу абонементу. 
   
Русо Ж.-Ж. Вибрані трактати / Жан-Жак Русо. – Харків : Фоліо, 2018. –  603 с. – (Бібліотека класичної світової наукової думки)
 

Оновлено 19-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка