Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Сергій Пущенко «Портрети добровольців на війні»



Шановні читачі! Пропонуємо Вам відкрити для себе цінну книгу-альбом „Портрети добровольців на війні”, яка розповідає про нелегку воєнну працю та містить 106 портретів, створених художником Сергієм Пущенком у 5-му окремому батальйоні Добровольчого українського корпусу «Правого сектора».

Сергій Пущенко - випускник Українського поліграфічного інституту (нині Українська академія друкарства) у Львові.

У пропонованому виданні автор подає 55 портретів, які виконано ним олійними фарбами на полотні, а також 51 портрет - графічними матеріалами (соус, олівець) на папері та картоні. До книги увійшли 13 колажів автора, 67 світлин із життя та боротьби батальйону, а також фотоілюстрації бійців, волонтерів та фотографів, що створюють непересічне історичне тло, на якому і народжувалась мистецька серія „Портети добровольців на війні".

Пропоноване видання не має аналогів у сучасному мистецтві. Портрети добровольців на війні у виконанні Сергія Пущенка - своєрідний мистецько-документальний пам'ятник і шана бійцю - сучасному козаку-добровольцю національно-визвольної війни із Росією.

Мистецьку цінність видання підсилює те, що створені вони на війні воїном-художником у своєрідній репортажній манері. Окрему високу цінність роботам надають коментарі самих портретованих, розміщені на звороті робіт. Це своєрідні життєві кредо побратимів, їх послання нам та вічності.

Своєю книгою-альбомом художник створив легенду, міф про сучасного козака Мамая у його 106-ти іпостасях, котрий був і є символом вічної та невмирущої боротьби за нашу незалежність та волю. І поєднує всі ці портрети з їх історичним прототипом козацький оселедець на голові та вічна українська задума, а найголовніше - жертовність у боротьбі за свою землю.

Тож щиро запрошуємо до ознайомлення із портретами героїв-добровольців, воїнами світла, славними дочками й синами українського народу, борцями за правду, честь і свободу до відділу краєзнавчої літератури Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка. Ми не маємо право забути героїв, які своїм прикладом гідності й жертовності запалюють серця й душі наступних поколінь бути вільними та жити з гідністю в Українській державі. Чекаємо на Вас!

Пущенко С. Портрети добровольців на війні: живопис, графіка, світлини : книга-альбом / С. Пущенко. - Харків : Майдан, 2018. - 256 с. : іл.

 

 

 

 

Оновлено 18-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка