Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Двері, прочинені в казку (1 червня – Міжнародний день захисту дітей)



До Міжнародного дня захисту дітей працівники обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І.Франка підготували виставку-сюрприз дитячих книг, що надійшли впродовж останнього часу до наших фондів. Ви їх знайдете у дитячому куточку „Поки батьки читають…”, що вже тривалий час тішить малечу, та й дорослих, у відділі абонементу.

Щороку 1 червня відзначаємо Міжнародний день захисту дітей. Вперше про нього заговорили ще в 1925 році на конференції в Женеві з питань добробуту і захисту дітей. В Україні цей день святкуємо з 1998 року.

 Це свято потрібно відзначати всім: дорослим, щоб нагадати собі про безтурботну пору; дітям, щоб залишити у пам'яті ще безліч чудових моментів з дитинства. Але головна мета і призначення цього дня - нагадати дорослим про очевидні, зрозумілі речі, про те, що діти потребують турботи, ласки, любові, уваги, нарешті, збереження їхніх законних прав та інтересів. Нагадати про те, що гуманне ставлення до дітей і прагнення створити повноцінну велику родину повинні стати орієнтирами розвитку всього нашого суспільства.

Відомий перський громадський діяч Фурутан, який все своє життя присвятив освіті, сказав мудрі слова: «Ваші діти подібні ніжним квітам у величезному садку. Їм потрібен ранковий вітерець і весняне сонце, а невиснажлива спека і сильна буря... Ставтеся до дітей з надзвичайною добротою і любов'ю, і тоді їхня повага до вас буде йти із глибини серця, і вони виконають свій обов'язок, визначений Богом».

Запрошуємо усіх дорослих і діточок потішитись сюрпризами, і не лише книжковими, завітавши до відділу абонементу головної книгозбірні області.

 

 

Оновлено 26-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка