Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Ростислав Коломієць «Лесь Курбас»



Шановні читачі! Пропонуємо вашій увазі науково-популярне видання „Лесь Курбас”, яке поповнило фонд відділу літератури з питань мистецтва Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка.

Автор видання - режисер, театральний історик і критик, педагог, перекладач, доктор філософії, професор Ростислав Коломієць пропонує читачам книгу про роль Леся Курбаса в мистецтві - як спробу розгадки доленосних митей його життя і творчості. Адже, феномен Леся Курбаса - загадка, й досі не розгадана театрознавцями, культурологами, істориками. Як юнак з Галичини з незакінченою вищою освітою, з невеликим акторським досвідом у трупах етнографічно-побутової естетики зумів створити вистави на рівні з вищими досягненнями європейської режисури, більше того - створити український театр.

У пропонованому виданні автор спираючись на документальні джерела, пропонує свій особистий погляд на феномен Леся Курбаса.

Наприкінці 60-х - у першій половині 70-х років минулого століття Ростислав Коломієць працював режисером-постановником Київського театру імені Франка і мав можливість багато спілкуватися з актрисою Наталією Ужвій. Від неї автор дізнався багато цікавого і несподіваного про Курбаса. Окрім цього, у щоденнику бабусі Ростислава Коломійця, який вона заповідала відкрити не раніше 2010 року, містяться спогади про Вороного, Курбаса, Юру - вона їх знала особисто. Опрацювавши багато матеріалів, автор розкриває доленосні моменти життя і творчості Леся Курбаса в мистецтві.

Сподіваємось, що  дане видання буде цікавим та пізнавальним для шанувальників театрального мистецтва. Тож щиро запрошуємо до відділу літератури з питань мистецтва для більш детального ознайомлення з книгою.

 

                 Коломієць Р. Лесь Курбас [Текст] / Р. Коломієць ; [відп. за вип. М. В. Дєсятникова]. - Харків : Факт, 2018. - 122 с.

 

Оновлено 26-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка