Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Нова книга: «Історія української музичної культури від давнини до початку ХХ століття»



Пропонуємо увазі читача монографію доктора мистецтвознавства, професора Лідії Корній «Історія української музичної культури від давнини до початку ХХ століття», яка поповнила фонд відділу літератури з питань мистецтва обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка.

Музика серед інших видів мистецтв відзначається своїми унікальними можливостями впливати на духовний світ людини, відіграє важливу роль у житті народу.

У монографії Лідія Корній розглядає історію української музичної культури як цілісний процес від витоків до початку XX століття. Музична культура подається дослідницею як складна система. До неї входить не тільки музична творчість, але й музичне життя, музична освіта, музикознавча думка.

Велику увагу автор приділяє й особі композитора. Вона подає не тільки біографічні відомості, а й розкриває індивідуальні стильові риси їхньої творчості. Зі сторінок видання можна глибше зануритися у музичний світ Миколи Лисенка, Кирила Стеценка, Миколи Леонтовича, Станіслава Людкевича, Василя Барвінського, Яківа Степового. У музиці цих авторів значне місце надавалося використанню фольклору, спостерігалося чимало новаторського.

Запрошуємо культурологів, музикознавців, а також усіх, хто цікавиться музичним мистецтвом до відділу літератури з питань мистецтва для ознайомлення з монографією Лідії Корній «Історія української музичної культури від давнини до початку ХХ століття». 

 

Корній Л. Історія української музичної культури від давнини до початку ХХ століття [Текст] : [монографія] / Корній Л.; Лідія Корній. - Київ : Муз. Україна, 2018. - 364 с.

 

Оновлено 26-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка