Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Любомир Гузар. Хочу бути людиною



З великою приємністю пропонуємо розповідь про нові видання з фонду відділу абонементу обласної  універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка. Це біографічне дослідження української журналістки Катерини Щоткіної „Любомир Гузар. Хочу бути людиною” та книжка самого Блаженнішого „Про гріхи й чесноти”.

Україні доби Незалежності дуже пощастило, що в її історії є постать Любомира Гузара. Майже півстоліття він жив у США, потім в Італії, багато подорожував з місіями, і став прикладом – яким може бути українець, сформований в умовах вільного світу. Прийнявши управління Українською греко-католицькою церквою на тому етапі, коли її назвали „регіональною” чи навіть „закордонною”, довів до статусу церкви для всієї України.

Книжку про людські „Гріхи і чесноти” Блаженніший Любомир писав наприкінці свого земного буття. У ній автор ділиться власним баченням рис, притаманних окремій особистості та суспільству загалом, вказує, як позбутися вад, а також як розвинути в собі краще, дароване нам Богом.

Звертаємось до слів, які проходять рефреном через усе життя патріарха: „Чим я пишаюся? Хіба що тим, що не зробив у своєму житті нічого підлого. Про що я мрію? Я дуже хочу бути людиною”.

Запрошуємо завітати до обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка усіх, хто бажає відкрити для себе сакральні істини та настанови Блаженнішого Любомира Гузара.

Щоткіна К. Любомир Гузар. Хочу бути Людиною / Катерина Щоткіна. – Харків : Vivat, 2017. – 269 с. : іл. - (Серія „Гордість нації”).

Гузар Л. Про гріхи і чесноти / Любомир Гузар ; [упоряд. О. Климончук ; ред. В. Ільченко]. – Харків : Фоліо, 2018. –  142 с. : іл.

Оновлено 19-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка