Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

„В’ячеслав Чорновіл: дух, що тіло рве до бою”



Пропонуємо вашій увазі розповідь про книгу, яка надійшла до фондів обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка. Це видання доктора історичних наук, професора кафедри політичних наук Київського національного університету Василя Деревінського „ В’ячеслав Чорновіл: дух, що тіло рве до бою”.

Вже 20 років минуло з дня смерті В’ячеслава Чорновола – українського політика, публіциста, активного учасника руху опору проти русифікації та національної дискримінації українського народу. За стійкі переконання  та „антирадянську пропаганду” був тричі ув’язнений і перебував в таборах суворого режиму.

Він виступав за відродження нашої країни, збереження її мови, культури, духовності, був ініціатором проголошення Декларації про державний суверенітет 1990 року та Акту про Незалежність України 24 серпня 1991 року.

Як ніколи влучними на даний час є слова лідера Народного Руху України: „Дай Боже нам любити Україну понад усе сьогодні – маючи, щоб не довелося гірко любити її, втративши. Настав час великого вибору: або єдність і перемога та шлях до світла, або поразка, ганьба і знову довга дорога до волі”.

У чому ж полягає феномен цієї людини? Чи була його смерть політичним замовним вбивством? Якою бачив незалежну Україну В’ячеслав Чорновіл?

Дізнатися відповіді на ці питання ви можете вже зараз, завітавши у відділ абонементу обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка, щоб ознайомитися з книгою про В’ячеслава Чорновола, якого вважають символом незламності українського духу та боротьби за незалежну Україну.  
   
Деревінський В. В'ячеслав Чорновіл: дух, що тіло рве до бою / Василь Деревінський. – Харків : Vivat, 2016. – 493 с.

Оновлено 26-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка