Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

З любов’ю з Ірпеня: до обласної бібліотеки завітав відомий письменник Олександр Гордон



28 березня 2019 року в стінах обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка відбулася творча зустріч з відомим львівським поетом, прозаїком, перекладачем, критиком та краєзнавцем Олександром Гордоном.

Олександр Гордон народився у Львові, проте впродовж останніх чотирьох років він живе і працює в Ірпені. Член Національної спілки письменників України, автор понад 30 збірок віршів, 12 книг перекладів та прози, автор та упорядник12 поетичних антологій. Його вірші перекладені 15 мовами, а сам він майстерно перекладає українською мовою знакові твори Й. В. Ґете, Р. М. Рільке, П. Верлена, А. Рембо та ін.

Творча зустріч відбулася в затишній та камерній атмосфері. Модератор заходу - Євген Баран, голова Івано-Франківської обласної організації Національної спілки письменників України, зауважив, що: «Олександр Гордон дуже різностороння особистість, оскільки він не зупиняється на традиційній формі вірша, а експериментує в жанрі сонета, верлібру, ронделю...». Він також розповів, що поет є лауреатом низки літературних премій та зарубіжних відзнак за внесок у європейську та світову літературу. Івано-франківцям приємно, що Олександр Гордон був першим лауреатом міської літературної премії імені Я.Дорошенка за свої сонети.  

Його можна назвати майстром урбаністичної поезії. Він залюблений у місто, в якому народився, тому присвятив Львову кілька поетичних збірок,  зокрема, «Популярну енциклопедію Львова», збірку віршів «Зі Львовом у серці». Натхнення містом, в якому живе сьогодні, вилилося в ще одну ліричну збірку: «Ірпінь. Поезія. Любов», яку Олександр Гордон презентував в Івано-Франківську.

На творчу зустріч з талановитим письменником прийшли прикарпатські майстри слова, зокрема, заступник голови Національної спілки письменників України Ярослав Ткачівський, письменник та краєзнавець Василь Бабій, поети Іван Гаврилович, Олександр Букатюк та ін.

Зустріч завершилася щирими побажаннями автору нових творчих досягнень, а директор обласної книгозбірні Людмила Бабій принагідно запросила талановитого письменника стати постійним гостем нашої бібліотеки. Вона подякувала поетові за подаровані книги, які поповнили фонди бібліотеки і стали доступними для читачів обласної книгозбірні.

Світлини

 

 

Оновлено 26-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка