Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Тарас Шевченко – художник слова та пензля



12 березня 2019 року в обласній універсальній науковій бібліотеці ім. І. Франка відбувся літературно-мистецький вечір «Тарас Шевченко – художник слова та пензля», присвячений 205-ій річниці від дня народження талановитого художника, поета, генія українського народу Тараса Шевченка.

Тарас Шевченко - український поет, письменник, художник, громадський та політичний діяч, який є нашим національним героєм і символом України.

Він жив і творив у  часи, коли українська мова боролася за своє визнання, коли хотіли зламати наш сильний дух, волю, бажання до вільної, незалежної України. Шевченко Т.Г. писав, малював, творив, не дивлячись ні на заборони, ні на заслання, ніщо не могло зломити його сильного духу.

  І  сьогодні, через стільки десятиліть, його твори  хвилюють та тривожать душі. Для  українців Тарас Шевченко є  літературним та мистецьким символом,  уособленням всієї України, а його творчість - визначною частиною національноі історичної спадщини.

Модератором літературно-мистецького вечора була завідувач відділу літератури з питань мистецтва Віра Хімейчук.

Для гостей свята прозвучало багато віршів Тараса Григоровича у виконанні вихованців гуртка «Ранок» Народного дому села Угорники (керівник Галина Мартиненко), гуртків «Рідне слово» (керівник Ніла Аксьонова) та «Спецінструменту фортепіано» (керівник Лідія Новосьолова) відділу мистецтв міського центру дитячої та юнацької творчості.

В рамках співпраці з Івано-Франківською державною дитячою художньою школою виступила викладач історії мистецтв Оксана Макогін, яка представила гостям вечора мультимедійну презентацію про життєвий і творчий шлях Великого Кобзаря.  

Для учасників свята працівниками відділу була розгорнута книжково-ілюстративна виставка «Тарас Шевченко - художник слова та пензля».

Світлини

Оновлено 26-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка