Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Галина Скляренко «Українські художники: з відлиги до Незалежності»



Книжковий фонд відділу літератури з питань мистецтва обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка поповнило нове видання – монографія Галини Скляренко «Українські художники: з відлиги до Незалежності».

Книга, яку ми пропонуємо Вашій увазі, є частиною видавничої серії «Українське Мистецтво ХХ-ХХІ», яку започатковує фундація Brovdi Art разом з керівником цього проекту Ігорем Абрамовичем. Її мета та завдання - сприяння дослідженню та популяризації вітчизняного мистецтва, поширення видань про його провідних майстрів, епохи, періоди, напрямки, явища, що стали важливими для його поступу. Серія дебютує двотомною монографією відомого мистецтвознавця, автора численних наукових розвідок про українську образотворчість новітнього часу Галини Скляренко «Українські художники: з відлиги до Незалежності».

Видання присвячене українському мистецтву другої половини XX століття і висвітлює процеси його поступу через творчі біографії видатних художників кількох поколінь - з відлиги до Незалежності. Автор дає ґрунтовний аналіз мистецтва кожного з них - живопису, графіки, скульптури, фотографії, нових концептуальних практик. Творчість представлених у книзі художників постає як яскраве та своєрідне явище, що у свій спосіб не лише віддзеркалювало свій час, а й надавало йому нового змісту. Видання розраховане на істориків мистецтва, критиків, художників та зацікавлених читачів.

        Тож запрошуємо до обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка для більш ретельного опрацювання монографії Галини Скляренко «Українські художники: з відлиги до Незалежності».

 

Скляренко Г. Українські художники: з відлиги до Незалежності [Текст] : [у 2 кн.]. Кн. 1 / Скляренко Г.; Галина Скляренко ; [Ін-т мистецтвознавства, фольклористики та етнології ім. М. Рильського НАНУ та ін.]. - Київ : [ArtHuss], 2018. -  280 с. : іл.

 

Оновлено 26-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка