Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Зустріч з родиною Гнатковських в обласній бібліотеці



6 лютого 2019 року в Івано-Франківській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. І. Франка в рамках проекту “Без сім’ї і свого роду нема нації, народу” відбулося справжнє родинне свято за участю заслуженого артиста України, провідного актора Івано-Франківського драмтеатру ім. І. Франка Олексія Гнатковського та його дружини Ольги.

Родина - це таке маленьке слово,

А скільки ж в ньому сенсу, доброти.

Це - мами перша колискова,

Це - батьків прояв теплоти.

Родина - це не просто термін,

Який у словнику знайдеш.

Родина - тихий серця шепіт,

З яким ти по життю ідеш...

Cаме такими роздумами розпочала вже третю святкову зустріч в рамках діючого проекту модератор заходу - завідувач відділу літератури з мистецтва Віра Хімейчук. Вона представила гостям справжню творчу, цікаву, креативну українську родину - заслуженого артиста України, харизматичного актора Івано-Франківського обласного академічного музично-драматичного театру ім. І. Франка Олексія Гнатковського та його чарівну дружину, берегиню сімейного вогнища, організатора та керівника шоу-руму українських дизайнерів "Pantoufle" Ольгу Гнатковську. Зустріч пройшла у форматі цікавого діалогу.

Відповідаючи на запитання, актор розповів про свій шлях до обрання улюбленої професії, перші ролі на театральній ниві, найцікавіші процеси акторської гри, сімейні традиції, пріоритети, вподобання...

Дружина актора п. Ольга поділилася подробицями зародження їхніх стосунків ще під час навчання в Прикарпатському національному університеті ім. В. Стефаника, розповіла про вміння поєднувати в собі жіночність та ділові риси, організовувати  побут та виконувати обов'язки.

В розмові обоє зізналися, що є палкими книгоманами й дуже полюбляють художню літературу, до якої привчають й свого маленького 6-річного синочка Остапа. Батьки з любов'ю розповіли про його захоплення і вміння.

Подружжя наголосило, що обоє йдуть в одному напрямку, ставлячи перед собою грандіозні цілі і вперто, по-кроково досягають їх.  Вони добре відчувають і надихають один одного і намагаються створити навколо себе комфортну атмосферу.

Спілкування було дуже щирим та приємним, бо якщо людина так горить своєю справою, живе й дихає нею, то вона передає цю любов іншим. І хоч Олексій в інтерв'ю зізнався:  "Випадкових речей не буває, все так чи інакше нам дається", то з цієї зустрічі у бібліотеці можна зробити сміливий висновок, що зовсім не випадково він потрапив саме у театральну сферу, адже він народжений для сцени, ця справа йому до душі, він ніби заряджається від прямого спілкування з глядачем і повністю перевтілюється в образ, який грає на сцені.

По-справжньому довів свою майстерність п. Олексій, відтворивши саме в стінах книгозбірні монолог Гамлета "Бути чи не бути".

А музичним сюрпризом для відомої сім'ї стали композиції "Вишиванка" та "Україна" у виконанні юної івано-франківської вокалістки Аліни Жаги.

Впродовж зустрічі присутні змогли також долучитися до спілкування з актором, ставлячи свої запитання та отримуючи на них відкриті й щирі відповіді.

Привітала творче подружжя директор обласної бібліотеки Людмила Бабій, яка підвела своєрідний підсумок зустрічі й наголосила, що захід із відомою сім'єю надав можливість кожному присутньому отримати хороший заряд добра, краси, любові. Вона відзначила, що сім'я Гнатковських є взірцем сучасної сім'ї, яка підтримує традиції і цінує батьків. Вона щиро подякувала гостям за те, що при своїй зайнятості знайшли час і завітали до бібліотеки та побажала їм власних успіхів, родинного тепла і щастя.

Заслужений артист України Олексій Гнатковський розповів якою повинна бути справжня родина (відео)

Світлини

Заслужений артист України Олексій Гнатковський розповів якою повинна бути справжня родина. (ТРК РАЇ)

Родинне свято від актора франківського драмтеатру Олексія Гнатковського.  (3-я студія)

Оновлено 26-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка