Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

В. Яблонський , О. Яблонська «Нескорена Волинь»



Пропонуємо Вашій увазі книгу Валентина Яблонського та Оксани Яблонської «Нескорена Волинь», яка нещодавно поповнила книжкові фонди відділу загального читального залу обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка.

У монографії в публіцистичній формі на основі історичних джерел, офіційних видань, матеріалів друкованих та електронних ЗМІ й особистих даних викладено бачення Волинської трагедії в контексті 100-річчя Української революції.

        Професор В. Яблонський волинянин, народився під Берестечком за два кілометри від Козацьких могил, тут він розпочав свій складний життєвий шлях і пройшов його за зміни п'яти політичних систем - Поверсальської Польщі, перших совітів, німецької окупації, часів українських національно-визвольних змагань, повоєнної відбудови радянської системи і врешті ГКЧП з розвалом СРСР, зберіг у своїй пам'яті все побачене й пережите з тим, щоб врешті віддати його сповна справі утвердження Української державності.

        Професор Яблонська, народилась в Дрогобичі, де батьки працювали у цей час на дослідній станції. Ввібрала від них українську генетику із закарбованою в ній національною пам'яттю, є незмінним партнером батька в його науковій та громадсько-політичній діяльності.

        Книга «Нескорена Волинь» певною мірою є продовженням виданих раніше «Сімдесятп'ятої зими» (2005), «Нерозставлених акцентів» (2010), «Епікризу» (2015). Розрахована на широку коло читачів, може бути використана в якості посібника з виховної роботи в навчальних закладах, адмінустановах, громадських організаціях та в родинному колі.

        Для більш глибшого ознайомлення з презентованим виданням запрошуємо всіх бажаючих до відділу загального читального залу обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І Франка.

        Чекаємо на зустріч з вами.

 

        Яблонський В. А. Нескорена Волинь : монографія / В. А. Яблонський, О. В. Яблонська. - Київ : [б. в.], 2017. - 335 с. : іл. - (Серія «Бібліотечка МГО «Волинське братство»).

 

Оновлено 19-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка