Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

День Святого Миколая: даруючи – збагачуємось



З нагоди одного з найбільш шанованих у світі свят – Дня Святого Миколая – у відділі абонементу обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка відбулося відкриття виставки подарованих читачами книг «Даруючи – збагачуємось».

О святий отче наш Миколаю!

Тебе український край почитає

Кожна хатина, кожна родина,

Старець столітній, мала дитина...

Дарувати любов один одному - це благо, що дав нам Господь. Щедрі дарунки від своїх користувачів - книги - отримує й обласна універсальна наукова бібліотека ім. І. Франка. Із щирої вдячності до усіх дарувальників  у відділі абонементу традиційно організовується щорічна книжкова виставка „Даруючи - збагачуємось", яка презентує подаровані видання.

«Цьогоріч виставка є особливою, - наголосила у своїй рекомендаційній розповіді читачам бібліотекар ІІ категорії відділу абонементу Надія Кожак, - адже всі запропоновані на книжковому стенді книги були куплені, прочитані, а згодом подаровані бібліотеці однією людиною - читачем Юрієм Вікторовичем Ципочкою, якого ми, працівники відділу абонементу, з повагою і любов'ю називаємо щедрим помічником святого Миколая. Серед видань, які ми отримали від нашого мецената в дарунок, на «персональній виставці одного читача» презентуються: „Успішні виступи на TED" Кріса Андерсона, „Цілюща сила думки" Луїзи Хей, „Домовлятися завжди" Ґевіна Кеннеді, „Мовою добра" Крісті Вотсон, „Проект щастя" Ґретхен Рубін, „Думати, як Альберт Енштейн", „Думати, як Стів Джобс", „Думати, як Стівен Гокінг" Деніела Сміта, „Навчитися вчитися" Барбари Оклі. Цей перелік можна продовжувати і продовжувати, адже лише впродовж цього року Юрій Вікторович презентував для бібліотеки більше 30 нових видань».

Надія Кожак також коротко розповіла про День Святого Миколая - празник з особливим шармом, в якому прихована історія життя людини, що жила у третьому столітті і прославилася своєю добротою, чуйністю і допомогою нужденним. Миколай, за переказами, з ранніх років виділявся серед інших особливою любов'ю, співчуттям до оточуючих, завжди допомагав бідним, роздавав убогим монети, залишаючи для себе тільки необхідне. За таку добросердечність отримав велику шану від людей і був піднесений до рангу святих.

Вітаємо усіх читачів з цим особливо теплим святом - Днем Святого Миколая і запрошуємо до відділу абонементу обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка, щоб отримати приємні хвилини спілкування з цікавими подарованими книгами. 

Світлини

 

Оновлено 26-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка