Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Увага! Цінне видання про Гошівський монастир вже в бібліотеці



Шановні читачі! Пропонуємо Вам відкрити для себе невідомі сторінки славного минулого, ознайомившись з унікальною книгою під назвою „Гошівський монастир у писемних історичних джерелах ХVІ-ХХ століть”, яка започатковує тритомне видання „Гошівська обитель Богородиці на Ясній Горі в Карпатах”. Книга поповнила фонди відділу краєзнавчої літератури обласної бібліотеки ім. І. Франка й вже чекає на свого читача.

Видання містить українські рукописні пам'ятки, написані гошівськими ченцями в ХVІІ-ХVІІІ ст. Рукописну спадщину становлять Гошівський монастирський літопис і „Поменник монастиря Гошівського Преображення Господнього року 1662 липня 11".

До першого тому включено понад 120 документів і матеріалів, переважну більшість з яких виявлено в останні роки у вітчизняних, австрійських і польських архівах та наукових бібліотеках.

Книга розкриває маловивчені та невідомі сторінки історії Гошівської обителі, що стала видатною відпустово-паломницькою святинею поклоніння пресвятої Богородиці, дає змогу визначити її роль і місце в історії української церкви, духовному і національно-культурному розвитку України ХVI-ХХ ст.

Тож щиро запрошуємо церковних діячів, науковців, викладачів, учителів, студентів, учнів та всіх тих, хто прагне більше дізнатися про нашу багату історію, розкриваючи для себе невідомі сторінки славного минулого, ознайомитись із суспільно значущим виданням „Гошівський монастир у писемних історичних джерелах ХVІ-ХХ століть".

 

Гошівська обитель Богородиці на Ясній Горі в Карпатах. У 3-х т. Т. 1 : Гошівський монастир у писемних історичних джерелах ХVІ-ХХ століть / за ред. М. Кугутяка. - Львів : Манускрипт-Львів, 2018. - 552 с.  

 

Оновлено 26-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка