Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Три розмови про Україну



Пропонуємо вашій увазі нове унікальне видання – книгу «Три розмови про Україну», яке нещодавно поповнило книжкові фонди відділу загального читального залу обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка. Автор ідеї та упорядник В`ячеслав Кириленко.

Під однією обкладинкою зібрано три відверті розмови, кожна з яких має свою наперед визначену тему, але при цьому багатовимірна та поліфонічна, з видатними українцями - Патріархом Київським та всієї Руси-України Філаретом, легендарним українським письменником Василем Шклярем та популярним журналістом і телеведучим Миколою Вереснем про знаменні події в історії України (від боротьби за відновлення української держави 80-90-х років ХХ століття до російсько-української війни на Донбасі). Це не просто сухі факти, це багатогранна розповідь з автобіографічними елементами та унікальними світлинами, що раніше ніде не публікувалися. Це діалоги з людьми, які у своїй царині доклали багато зусиль для становлення України і сьогодні шукають відповіді на запитання, як зміцнити Україну, вигнати агресора і рухатися вперед до вільної сім'ї європейських народів, зберігаючи власну українську ідентичність.

Розпочинається книга бесідою з Патріархом Київським та всієї Руси-України Філаретом про розвиток Церкви після здобуття Україною незалежності, про відносин Предстоятеля з владою, архієреями церков та впливовими світськими людьми, порушено гостру тему стосунків Київського й Московського патріархатів.

Сучасний український письменник Василь Шкляр ділиться своїми думками про літературний процес у контексті політики, про те, як і чому формується новий архетип українського Героя, багато сторінок у книзі присвячено його позалітературній діяльності та особистому життю.

Третя розмова - це інтерв'ю популярного журналіста і телеведучого Миколи Вересня з відомим українським політиком В'ячеславом Кириленком про три українські революції 1990, 2004 і 2013-2014 років, це незаангажовані свідчення й відповіді на складні запитання, що хвилювали та хвилюють українців.

Три розмови про віру, боротьбу та ідентичність і водночас одна - про те, якою має бути Україна.

Тож запрошуємо вас до відділу загального читального залу обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка для більш ширшого ознайомлення з презентованим виданням.

 

        Три розмови про Україну / Патріарх Київський та всієї Руси-України Філарет, Василь Шкляр, Микола Вересень, В'ячеслав Кириленко ; авт. ідеї та упоряд. В. Кириленко. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2018. - 288 с.

 

 

Оновлено 26-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка