Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Події книжкового року 2018



У відділі абонементу ОУНБ ім. І. Франка традиційно наприкінці року організована інформаційно-книжкова виставка «Події книжкового року -2018». На полицях виставкового стенду – інформація про найбільш важливі, популярні та брендові літературні дійства року, а також - книги-переможці.

    У світі існує понад 100 різних літературних та мистецьких премій, які  впродовж року вручаються кращим книгам, письменникам світової та вітчизняної  літератури,  відбувається велика кількість книжкових фестивалів, конкурсів, книжкових форумів.
   Усі ці події є дуже важливими з різних аспектів: для письменників, літературного процесу як такого – популяризація книг, реклама, інформування соціуму про те,  що відбувається в літературно-книжковому просторі, дискусії, обговорення; для шанувальників  книг та обізнаних читачів зі стажем  –  ознайомлення з новинками, спілкування з однодумцями, а для тих, хто починає свою читацьку біографію – навігатор в морі книг.
    Виставка «Події книжкового року-2018»  – це проекція літературного життя впродовж року на бібліотечний стенд, спосіб донести до читача краще з написаного відомими та маловідомими українськими та зарубіжними письменниками.  Тут ви знайдете книги, які цьогоріч стали успішними:
   «Брама Європи» Сергія Плохія, «Твори» Емми Андієвської  (Національна премія ім. Т Шевченка);
   «Отченаш неба» Галини Христан, «ПрОсвіт», «Осанна осені» Лесі Шмигельської , «Великі українці без масок» Петра Парипи та Оксани Парипи  (обласна премія ім. В. Стефаника);
   «На сонячному боці» Ярослава Довгана, «Написане залишається»  Володимира Смирнова (міська премія ім. І. Франка);
   «Дівчинка на кулі» Ольги Слоньовської (Міжнародна літературна премія імені Григорія Сковороди «Сад божественних пісень»);
  відзначені на форумах та фестивалях видання: «Листи з Парижа. Листи з Китаю» Софії Яблонської, «Вальс на прощання» Мілана Кундери, «Усі вогні – це вогонь» Хуліо Кортасара (25 Львівський форум видавців);
   «Коли прокинешся» Ольги Деркачової, «Червнева злива» Тимофія Гавриліва, «Коханці Юстиції» Юрія Андруховича,  «Вежа Блазнів»  Анджея  Сапковського, «Франческа» Доржа Бату (VІІІ Міжнародний фестиваль «Книжковий Арсенал-2018»);
   «Мазуревичі. Історія одного роду» Дарини Гнатко (Книга року ВВС 2018), «Білий попіл» Ілларіона Павлюка та багато інших творів.
   Тож запрошуємо відвідати відділ абонементу нашої бібліотеки, взяти цікаву, визнану багатьма професійними експертами кращою, книгу і насолодитися читанням.

Cвітлини

Оновлено 26-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка