Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Цікава книга про фінансову історію світу



Нещодавно фонди відділу економіко-виробничої літератури головної книгозбірні області поповнились унікальним виданням про еволюцію фінансів.

Автор книги - шотландський історик Ніл Фергюсон досліджує природу грошей у сучасному світі. Капуста, бабло, лаве, фарш, калим, бариш, грошенята, башлі, засоби для існування - називайте їх як завгодно, гроші однаково важливі. Християни вважають, що любов до них - то корінь зла, для генералів вони - рушійна сила війни, для революціонерів - кайдани робітничого класу. Але чим насправді є гроші?

Попри наше глибоко вкорінене упередження про «брудні наживи», вони, утім, є основою прогресу. Сфера фінансових інновацій не має нічого спільного з ризикованою грою нагромадження. Еволюція кредитно-боргових відносин - важлива для розвитку цивілізації від давнього Вавилону і до нинішнього часу не менш за будь-які технологічні інновації. Наприклад - банки і ринки облігацій забезпечили матеріальну базу для величі італійського Відродження, або - корпоративні фінанси стали незамінною основою існування Британської імперії... Таких прикладів багато.

За кожним історичним фактом стоять фінансові таємниці. Найважливіші з них висвітлені у даній книзі, прочитайте її і Ви зрозумієте, чому. Імовірно, найважливіше, що читач дізнається - це те, як фінансова глобалізація зруйнувала старі межі між розвинутими й посталими країнами.

Отож, запрошуємо усіх, кого цікавить фінансова історія світу до відділу економіко-виробничої літератури, щоб ознайомитися з виданням:

Фергюсон Н. Еволюція грошей. Фінансова історія світу / Н. Фергюсон. - К. : Наш формат, 2017. - 384 с.

 

Оновлено 26-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка