Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Подарунки для бібліотеки



27 листопада 2018 р. вперше в Україні в межах ініціативи #ЩедрийВівторок Українська бібліотечна асоціація оголосила Всеукраїнську акцію дарування книг для бібліотек. У 2018 році Україна офіційно долучилася до всесвітнього благодійного руху #GivingTuesday. Деталі за посиланням – https://ula.org.ua/…/4111-vseukrainska-aktsiia-daruvannia-k…

Щороку у понад 150 країнах світу мільйони людей у вівторок, після Дня подяки, влаштовують акції на користь благодійних організацій, розповідають про це в соціальних мережах і закликають робити добрі справи.

Дарування книжок - чудова акція, завдяки якій фонди бібліотеки поповнюються новими книгами.

До Всеукраїнської акції дарування книг для бібліотек долучилися викладачі німецької мови кафедри філології та перекладу Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу. Для відділу літератури іноземними мовами Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка було передано 10 наукових фахових видань :

Іваненко С. М. Жанр «глоса» в німецькій газетній публіцистиці / С. М. Іваненко, В. І. Павлик. - Київ : НПУ ім. М. П. Драгоманова, 2017. - 268 с.

та серію «Фаховий німецько-український та українсько-німецький словник-довідник студента» з різних галузей знань, яку підготував колектив кафедри :

Німецько-український та українсько-німецький фаховий словник-довідник : економіка підприємства, фінанси та кредит, облік та аудит / уклад. З. З. Коржак. - Івано-Франківськ : ІФНТУНГ, 2018. - 148 с.

Німецько-український та українсько-німецький фаховий словник-довідник студента : менеджмент / уклад. З. З. Коржак. - Івано-Франківськ : ІФНТУНГ, 2018. - 156 с.

Німецько-український та українсько-німецький фаховий словник-довідник студента: архітектура, туризм / уклад. Г. Ф. Проців. - Івано-Франківськ : ІФНТУНГ, 2018. - 136 с.

Німецько-український та українсько-німецький фаховий словник-довідник студента : метрологія та інформаційно-вимірювальні технології, приладобудування / уклад. Г. Ф. Проців. - Івано-Франківськ : ІФНТУНГ, 2018. - 164 с.

Німецько-український та українсько-німецький фаховий словник-довідник : автомобільний транспорт / уклад. Г. Р. Сокол. - Івано-Франківськ : ІФНТУНГ, 2018. - 144 с.

Німецько-український та українсько-німецький фаховий словник-довідник : інженерна механіка, зварювання / уклад. Г. Р. Сокол. - Івано-Франківськ : ІФНТУНГ, 2018. - 156 с.;

Німецько-український та українсько-німецький фаховий словник-довідник студента : геологія, екологія, охорона навколишнього середовища та збалансоване природокористування / уклад. Л. Г. Сорока. - Івано-Франківськ : ІФНТУНГ, 2018. - 152 с.

Німецько-український та українсько-німецький фаховий словник-довідник студента : геодезія, картографія, землеустрій / уклад. Л. Г. Сорока. - Івано-Франківськ : ІФНТУНГ, 2018. - 148 с.

Німецько-український та українсько-німецький фаховий словник-довідник студента : нафтогазова справа / уклад. Л. Г. Сорока. - Івано-Франківськ : ІФНТУНГ, 2018. - 152 с.

Видання німецько-українського та українсько-німецького фахового словника-довідника за 9-ма галузями знань забезпечить цільові групи єдиною на цей час навчально-довідковою літературою для перекладацької діяльності українською мовою та задовольнить фахові інформаційні потреби цільової групи користувачів, а також підвищить освітнього рівень у сфері вивчення свого фаху та німецької мови.

Термінологічний словник з видобування вуглеводнів, забезпечення технологічної безпеки об'єктів нафтогазового комплексу, енергозбереження, екобезпеки та з інших галузей знань в цілому  вирізняється не тільки обраними аспектами, але й тим, що це єдина на цей час версія фахового словника-довідника в Україні державною українською мовою. Попередні версії були російськомовними, що стає бар'єром в навчальному процесі, при спілкуванні в наукових колах, у перекладацькій діяльності.

Вагомою цінністю видань є освітній ефект. Завдяки роботі з цим словником зростають  освітній та професійний рівень користувачів, рівень їх інформованості та можливості поширення власних наукових ідей та стажування у німецькомовному просторі, який користується великим авторитетом на міжнародних інтелектуальних ринках.

Працівники відділу щиро радіють таким необхідним подарункам, дуже  вдячні завідувачу кафедри професору О. В. Когут, доцентам В. І. Павлику, Г. Р. Сокол, З. З Коржак, старшому викладачу Л. Г. Сороці та викладачу Г. Ф. Проців за участь в благодійній акції та за підтримку руху популяризації бібліотек.

 

 

Оновлено 26-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка