Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Українська мова – крізь терни тисячоліть



9 листопада, в день вшанування пам’яті Преподобного Нестора-Літописця, вітаємо всіх з Днем української писемності та мови. З нагоди свята у відділі абонементу обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка відбулася презентація виставки-вернісажу українських книжкових видань, що вийшли друком впродовж останніх років.

Презентувала розмаїття українських книг бібліотекар І категорії відділу абонементу Олександра Храпко. Зокрема, присутні дізналися, що відзначаємо ми величне свято писемності та української мови  уже більше як 20 років, і кожен раз, готуючись до нього, замислюємося  і хочемо, щоб прониклися цим і наші читачі - як глибоко сягає духовне коріння українців, що безпосередньо пов'язане з нашою писемністю та історією книги.

Українська книга як невід'ємний складник світової культури має унікальну і непросту історію. Вона раз по раз опинялася у вкрай несприятливих обставинах розвитку і збереження - водночас, здобула беззаперечний авторитет і славу в усьому цивілізованому світі.

Олександра Храпко ознайомила читачів з новими надходженнями,  серед яких - „Брама Європи" Сергія Плохія, „Спогади" Дмитра Павличка в 4-х томах, „Той, що бачить вічність" Володимира Качкана, а також нові романи: „Рейс" Сергія Лойка, „Гніздо горлиці" Лесі Олендій, „Спокута", „Ракурс" Світлани Талан, „Сторожова застава" Володимира Рутківського та багатьма іншими не менш цікавими книжками.

На завершення експрес-презентації ведуча цього, наповненого  українським літературним колоритом, заходу наголосила, що книжкова виставка-вернісаж „Українська мова - крізь терни тисячоліть" буде діяти впродовж листопада, тож усі бажаючі матимуть можливість переглянути, ознайомитися та прочитати представлені видання.

Запрошуємо краян відкрити для себе цей дивосвіт друкованих скарбів, завітавши до відділу абонементу обласної книгозбірні.

Світлини

Оновлено 26-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка