Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Бандурка І. Орест Савка і його театр



Шановні читачі! Пропонуємо вашій увазі книгу Івана Бандури „Орест Савка і його театр” зі серії «Митці Тернополя», яка поповнила фонд відділу літератури з мистецтва Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка.

У книзі „Орест Савка і його театр", Іван Бандура висвітлив життя і мистецьку діяльність Ореста Савки - заслуженого діяча мистецтв України, лауреата міжнародної літературно-мистецької та громадсько-політичної премії ім. Братів Богдана і Левка Лепких, режисера, актора, сценариста, перекладача, балетмейстера, краєзнавця, культурного та громадського діяча, члена Національної спілки театральних діячів України, члена обласної ради Всеукраїнського історико-просвітницького правозахисного товариства "Меморіал", почесного члена Всеукраїнського товариства "Просвіта" ім. Т. Шевченка, члена Президії обласного конґресу української інтеліґенції, генерал-хорунжого Українського козацтва, радника головного отамана Українського козацтва з питань культури та мистецтва, члена обласної ради Всеукраїнського об'єднання ветеранів.

 Також у виданні йдеться про театри, котрі створив і провадив Орест Савка, акторів та глядачів, яких виховав, про заснований ним Музей історії театрального мистецтва Тернопільщини.

Нарис написано з нагоди 70-річчя від дня народження, 45-річчя театральної діяльності Ореста Савки та 40-річчя від дня присвоєння драматичному колективу Копичинецького Центру культури і дозвілля звання "народний аматорський театр".

Автор уперше в науково-популярній літературі детально проаналізував розмаїтий творчий доробок Ореста Савки і процес становлення колективів під його орудою.

Це видання стане добрим помічником студентам і викладачам театральних закладів України, педагогам, краєзнавцям, митцям, усім шанувальникам Мельпомени.

Книгу видано за фінансової підтримки Тернопільської громади.

 

Бандурка І. Орест Савка і його театр [Текст] / Бандурка І.; Іван Бандурка. - Тернопіль : Воля, 2009. -  284 с. : іл.

 

Оновлено 26-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка