Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Праця і творчість Мирона Черепанина



До уваги шанувальників творчості доктора мистецтвознавства, професора, заслуженого артиста України Мирона Черепанина! Відділ літератури з мистецтва Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка підготував книжкову виставку-діалог «Праця і творчість Мирона Черепанина».

     Цими днями святкує свій 65-літній ювілей доктор мистецтвознавства, професор, заслужений артист України – Мирон Васильович Черепанин.
    Народився Мирон Черепанин на Миколаївщині. Навчався на музичному факультеті Івано-Франківського педагогічного інституту імені Василя Стефаника. Аспірантуру закінчив у науково-дослідному інституті Художнього виховання Академії педагогічних наук, а докторантуру – в Київській консерваторії.
    Зараз Мирон Черепанин –  професор кафедри музичної україністики та народно-інструментального мистецтва Навчально-наукового Інституту мистецтв Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника.
      У 1991 році Мирон Васильович започаткував створення інструментальних ансамблів, першим з яких стало сімейне тріо „Музиченьки”. А у 2000 році було створено дует акордеоністів «Концертіно» за участю Мирона Черепанина і Марини Булди. Дует став одним із не багатьох в Україні, виконавський стиль якого відзначався творчою індивідуальністю, вишуканою естрадно-джазовою манерою гри, оригінальністю ансамблевого аранжування.
    Впродовж багатьох років музикант тісно співпрацює з нашою бібліотекою. Ми вдячні Мирону Васильовичу за подаровану колекцію книг, які поповнили фонд відділу літератури з мистецтва і є доступними для читачів.
    Тож, щиро вітаємо Мирона Васильовича Черепанина з днем народження та бажаємо Божого благословення, натхнення, міцного здоров’я, простого людського щастя і добра. А всіх бажаючих познайомитися ближче з творчістю відомого мистецтвознавця запрошуємо у відділ літератури з мистецтва на перегляд ювілейної виставки, яка презентує архівний матеріал про Мирона Черепанина з фонду книгозбірні та розкриває багаторічну співпрацю з бібліотекою.

Оновлено 25-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка