Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

„Кардіограма” від Оксани Ровенчак – тепер у бібліотеці



Відділ краєзнавчої літератури обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка пропонує користувачам нову книгу багатолітнього власного кореспондента газети „Галичина”, члена Національної спілки журналістів України Оксани Ровенчак „Кардіограма”.

    У назві книги, що побачила світ у в івано-франківському видавництві «Місто-НВ», використано медичний термін  – кардіограма. Саме так називає Оксана Ровенчак свої журналістські розслідування, яким віддала майже тридцять років життя. Адже саме під час цих розслідувань авторка здійснювала кардіограму людських слів і дій, вчинків як морально високих, так і ницих. Зрештою, і для самої журналістки кожне таке розслідування –  і її кардіограма на професійну придатність, готовність прийти на допомогу зневаженій чи скривдженій людині, боротися за торжество правди і справедливості.
    Згруповані у книжці журналістські розслідування й судові нариси – взірець живої, справді професійної роботи, що приваблює насамперед достовірністю фактів і описаних подій. Водночас видання сприймається як популярний, без нудної „науковості” навчальний посібник. Власне таким і є задум авторки, яка щедро ділиться набутим досвідом опанування непростого аналітичного жанру.
    Представлені увазі читачів розслідування охоплюють широку панораму сучасного буття: корупцію, руйнацію довкілля, загибель українських вояків – учасників миротворчих сил ООН, юридичну неграмотність, усиновлення маленьких українців іноземцями, сирітство, шахрайство, поневіряння громадян у пошуках правди… І за цими мікроенциклопедіями сучасного життя вичитується творча особистість журналістки, що прагне торжества правди.
    Також містяться у книзі і професійні поради Оксани Ровенчак, що ґрунтуються на її власному досвіді, і її „Десять принципів наближення журналістики до моралі”.
    Збірка журналістських розслідувань Оксани Ровенчак – пізнавальна і цікава книжка, яку від початку до кінця залюбки прочитають і представники широкого читацького загалу, і її колеги – працівники преси.
   
    Ровенчак О. "Кардіограма" / О. Ровенчак. – Івано-Франківськ : Місто НВ, 2018. – 293 с .

Оновлено 22-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка