Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Презентація книги спогадів «Іван Косик. Штрихи до портрета» в обласній бібліотеці



5 вересня 2018 р. в обласній універсальній науковій бібліотеці ім. І.Франка відбулася презентація книги пам’яті відомого освітянина, багаторічного заступника начальника управління освіти і науки ОДА І.М.Косика, яка вийшла друком в серії «Бібліотека журналу «Краєзнавець Прикарпаття».

  Модератор презентації – директор Івано-Франківського обласного державного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді, голова обласної організації Національної спілки краєзнавців України Михайло Косило розповів присутнім про ідею створення даного видання, яке приурочено до 70-ліття від дня народження знаного педагога, досвідченого управлінця у сфері освіти, який передчасно пішов з життя у 2007 році.
    Про високий авторитет Івана Миколайовича Косика та його внесок у побудову нової української школи в роки Незалежності говорив директор департаменту освіти, науки та молодіжної політики Івано-Франківської ОДА Віктор Кімакович.
   Своїми спогадами про І.М.Косика як висококваліфікованого фахівця, який багато зробив для реформування освіти на Івано-Франківщині, завжди підтримував педагогічні інновації, турбувався про будівництво нових шкіл, будинків для вчителів, і водночас був надзвичайно скромною і порядною людиною поділилися начальники управління освіти і науки облдержадміністрації різних років. Серед них директор Івано-Франківського регіонального центру оцінювання якості освіти Богдан Томенчук, доктор філософських наук, професор Дмитро Дзвінчук, доктор філософських наук, професор Олександр Джура, заслужений працівник освіти України Зінаїда Болюк.
    Перед присутніми виступили також президент Української асоціації хутровиків, доктор політичних наук, заслужений економіст України Ігор Зварич, голова обласної організації профспілки працівників освіти і науки, кандидат філологічних наук Мирослав Габорак, упорядник видання, методист обласного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді Тетяна Мосійчук.
Письменник Василь Бабій, заступник голови обласної організації НСПУ, запропонував присвоїти ім’я І.М.Косика загальноосвітній школі у його рідному селі Незвисько Городенківського району, до будівництва якої він приклав чимало зусиль.
    Розповіла про свого чоловіка як доброго сім’янина і турботливого батька дружина Тамара Петрівна Косик.
   Презентацію прикрасили пісні у виконанні самодіяльного композитора Богдана Грицака, барда Володимира Паньківа, членів родини Івана Миколайовича.
   Люди, які прийшли на презентацію в обласну бібліотеку, душею і серцем щиро вшанували світлу пам’ять талановитого освітянина, громадського діяча і науковця.
    З книжкою спогадів «Іван Косик. Штрихи до портрета» можна буде ознайомитися у фондах ОУНБ ім.  І.Франка.

   Світлини

Оновлено 26-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка