Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Виставка-знайомство „Українські книжкові сенсації” організована та презентована для відвідувачів у відділі абонементу ОУНБ ім. І. Франка.



До уваги читачів – художні твори, написані талановитими українськими авторами у різні періоди історії. Це книги, на яких зросло не одне покоління українців; книги, які були подіями ¬– кожна у свій час, і які є відомими, цікавими та пізнавальними й донині. Усі вони є важливим культурним надбанням українського народу.

    Привертають увагу твори, які уже стали класикою, які читали і читають із захопленням й сьогодні – «Кобзар» Т. Шевченка, «Украдене щастя» І. Франка, «Камінний хрест» В. Стефаника, «Тигролови» І. Багряного, «Чорна рада» П. Куліша, «Жовтий князь» В. Барки, «Тричі мені являлася любов» Р. Горака, «Собор» О. Гончара, «Таємний посол» В. Малика, «Роксолана» П. Загребельного та інші.
   На виставці представлені також видання наших сучасників. Свіжа літературна хвиля з’явилася з проголошенням довгоочікуваної Незалежності України і одразу ж заявила про себе відомими авторами та їх творами: М. Матіос «Солодка Даруся», В. Шкляр «Чорний ворон», Л. Костенко «Записки українського самашедшого», О. Забужко «Польові дослідження з українського сексу», В. Лис «Століття Якова», І. Роздобудько «Гудзик», М. Дочинець «Вічник», Ю. Андрухович «Рекреації», С. Процюк «Троянда ритуального болю». Особливе зацікавлення викликають тепер книги про сучасну війну на Сході. Найрезонансніші з них – це «Іловайськ» Є. Положія та «Аеропорт» С. Лойка. А ще ¬– «Чорне сонце» В. Шкляра, «Вогненна зима» А. Кокотюхи та багато інших.
     Тож запрошуємо усіх бажаючих по-новому відкрити для себе „українські книжкові сенсації” та поринути у світ найкращих книжкових видань нашої держави.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Оновлено 26-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка