Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Візит делегації івано-франківських бібліотекарів до Опольського воєводства



26-30 червня 2018 року у Воєводській публічній бібліотеці ім. Е. Смолки в м. Ополє (Республіка Польща) з робочим візитом перебувала делегація з Івано-Франківська у складі директора ОУНБ ім. І Франка Людмили Бабій, заступника директора Любові Федик, завідувача відділу літератури іноземними мовами Ольги Войтичук, директора Рожнятівської ЦБС Марії Рибчак та юрисконсульта управління культури, національностей та релігій ОДА Оксани Іванус.

У перший день делегація познайомилась з роботою Воєводської бібліотеки, зокрема, соціокультурною і методичною, краєзнавчою і довідково-інформаційною, видавничою та рекламною діяльністю, а також з процесами оцифрування друкованих видань, діючими базами даних. Обговорювали з польськими колегами і питання просування читання.

Під час круглого столу директор Івано-Франківської обласної книгозбірні Людмила Бабій виступила з доповіддю на тему: «Проектні інновації ІФОУНБ ім. І. Франка», де висвітлила пріоритетні напрямки міжнародної, всеукраїнської та регіональної діяльності бібліотеки.

Також в рамках візиту делегація з Івано-Франківська ознайомилась з напрацюваннями окремих структурних відділів Воєводської бібліотеки - Бібліотекою іноземних мов та Австрійською бібліотекою, працівники яких представили гостям бібліотечні фонди, роботу клубів з вивчення іноземних мов та клубів спілкування з носіями мови, власну друковану продукцію тощо.

Особливе захоплення українських бібліотекарів викликав відділ рідкісних видань, який зберігає у своїх зібраннях найцінніші видання: стародруки, рукописи, графіку та стародавню картографію. Гостей ознайомили з організацією реставраційних робіт.

Подорож до польського міста Ченстохова поєднала в собі духовне та професійне збагачення. Українські та польські бібліотечні працівники відвідали Санктуарій Пресвятої Діви Марії Ясногірської - римо-католицький монастир, де зберігається Ченстоховська ікона Божої Матері, отримали унікальну можливість побачити книжки монастирської бібліотеки, фонди якої налічують близько 13 000 стародруків, серед яких є надзвичайно рідкісні видання.

Обмін професійним досвідом продовжився у міській публічній бібліотеці м. Кендзєжин-Козле. Завдяки успішній участі у проектах Європейського Союзу та підтримці Міністерства культури Республіки Польща бібліотека провела модернізацію установи, створивши сучасну, привабливу, технічно оснащену книгозбірню для всіх верств місцевого населення.

У рамках культурної програми гості з України відвідали Музей польської пісні у м. Ополє, Парк мініатюр в м. Ольшові, здійснили подорож до гори Святої Анни та оглянули експонати новоствореного Музею сакрального мистецтва в с. Ліготі Дольній.

Члени делегації також мали можливість взяти участь у акції «Ніч культури», яка відбувається щорічно у місті Ополє. Її програма надзвичайно цікава та насичена великою кількістю оригінальних заходів, серед яких концерти, виставки, перформенси, майстер-класи, фрагменти живої книжки тощо. Усе побачене сприяло збагаченню професійного досвіду, виникненню оригінальних ідей для втілення в практику своєї діяльності. Змістовною і корисною було знайомство з роботою міської публічної бібліотеки.

День бібліотекаря, який проходив на території замково-паркового комплексу в с. Рогув, об'єднав у професійному спілкуванні польських та українських колег, а також дав можливість у приємній, дружній та теплій атмосфері взяти участь у різноманітних конкурсах.

Перебування на польській землі залишило багато незабутніх вражень у серцях працівників культури Івано-Франківщини.

До нових зустрічей!

Світлини

Оновлено 23-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка