Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Екологія Івано-Франківщини: збережемо для наступних поколінь



З нагоди Всесвітнього дня охорони навколишнього середовища, який був проголошений Генеральною Асамблеєю Організації Об’єднаних Націй у 1972 році, у відділі краєзнавчої літератури обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка функціонує книжково-ілюстративна виставка "Екологія Івано-Франківщини: збережемо для наступних поколінь".

    Ми живемо в епоху бурхливого розвитку цивілізації. Небаченими досі темпами йде зростання великих та малих міст. Прозоре чисте повітря, блакитні ріки, озера, джерела, величні ліси, квітучі гаї, захищені від водної та вітрової ерозії поля – все це незрівнянне багатство нашого краю, яке може зникнути, якщо не подбати про навколишнє середовище кожному з нас. 
    Багатогранно використовуючи природні ресурси для потреб суспільства, нам треба діяти так, щоб не завдати шкоди, а навпаки, всебічно поліпшувати та примножувати можливості природи. Ми повинні жити не лише сьогоденням, а й дбати про майбутнє.
    Кожен із нас повинен усвідомити, що ми не можемо просто заплющити очі на проблему забруднення атмосферного повітря, що загрожує нашому життю, а також життю наших нащадків. Ми повинні докласти усіх зусиль, щоб наші діти та онуки дихали пахощами квітів, чули спів птахів у гаях, ходили по м’якій травичці, милувалися сходом сонця. А усього цього не буде, якщо зникне чисте повітря.
    Нехай ми не можемо впливати на рішення державного та світового рівнів, проте ми можемо ліквідувати цю проблему на регіональному рівні. Усі разом, спільними зусиллями.
    Тож давайте докладемо усіх зусиль, щоб у наших нащадків було чисте повітря. Давайте залишимо їм чисту Землю! Адже, вони мають ті ж права бачити її такою, як і ми.
    Видання, представлені на виставці, зокрема, збірники „Екологія міста Івано-Франківська”, „Екологічні проблеми Прикарпаття”, „Проблеми сталого природокористування в Карпатському регіоні”, книги О. Адаменка „Наш майбутній дім – Екоєвропа”, А. Мельника „Українські Карпати: еколого-ландшафтне дослідження”, Ю. Лабія „Моделювання і прогнозування стану довкілля”, В. Шеремети „Екологічний дороговказ” та ін., подають дослідження екологічного стану основних компонентів навколишнього середовища Івано-Франківської області, розкривають проблеми охорони довкілля та природокористування в регіоні, аналізують екологічні аспекти використання природно-ресурсного потенціалу та роль екології у вирішенні проблем суспільства і природи.
    Експонуються на виставці і статті з періодичних  видань, присвячені болючим екологічним питанням Івано-Франківщини.
    Усіх краян запрошуємо відвідати відділ краєзнавчої літератури обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка і переглянути  книжкову виставку „Екологія Івано-Франківщини: збережемо для наступних покололінь”.

Оновлено 26-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка