Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Порода: Антологія українських письменників Донбасу



    Нещодавно книжкові фонди відділу загального читального загального залу обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка поповнились новим виданням – книгою «Порода: Антологія українських письменників Донбасу».
    Презентоване видання реалізується в рамках проекту «Видання Антології української літератури Донеччини та Луганщини «Порода» громадської організації «Українська народна рада Донеччини та Луганщини»». Керівник проекту Станіслав Федорчук.
    До антології увійшли твори українських письменників кінця ХХ — початку ХХI ст., життя і творчість яких тісно пов’язані з Донбасом. Це автори родом з Донеччини й Луганщини; письменники, що тривалий час жили на Донбасі й віддали йому данину в своїй творчості або своєю творчістю в донецькій землі закорінені; нинішні донеччани, більшість із яких трагічного 2014-го змушена була переселитися до Києва, Харкова, Львова, Івано-Франківська та інших міст України, й лише кілька їх зосталося в Донецьку.
    Академік Іван Дзюба в передмові визначає, що метою цієї антології не в останню чергу є прагнення «кинути виклик уявленню про Донеччину (принаймні літературну) як заповідник совєтщини та «совковості»: показати альтернативу, змістову й естетичну, підкрес-лити її».
    Серед авторів багато сучасних відомих письменників, яких не асоціюють з Донбасом. Наприклад, Сергій Жадан чи Ірен Роздобудько, а ще п’ять лауреатів Шевченківської премії і два домінанти – Володимир Рафієнко та Емма Андієвська.
    Тож всіх бажаючих запрошуємо до відділу загального читального залу обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І Франка для ознайомлення з презентованою книгою «Порода: Антологія українських письменників Донбасу».



    Порода: Антологія  українських письменників Донбасу / упоряд. В. Білявський, М. Григоров ; передм. І. Дзюба. – Київ : Легенда, 2017. – 384 с.

Оновлено 01-05-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка