Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Поетичне слово сучасника



21 березня в усьому світі володарі рими, їх музи і шанувальники відзначають Всесвітній день поезії. З цієї нагоди у відділі абонементу обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка відкрита книжкова виставка-реліз „Поетичне слово сучасника”.

Уперше це свято відзначали в Парижі, одному з найромантичніших міст Землі. А запровадила його ЮНЕСКО у 1999 році.  

Достеменно невідомо, хто вперше почав складати вірші. Проте найстарішими вважають вірші-гімни поетеси-жриці, дочки аркадського царя, яка жила ще в 23 столітті до нашої ери.

 Пройдуть роки, і світ відкриє для себе імена славетного Тараса Шевченка, відомого Генріха Гейне, талановитого Вольтера, генія пера Вільяма Шекспіра. Вони писатимуть на вічні теми: кохання і зрада, щастя і горе, дружба та ненависть, мир та війна, свобода і неволя.

„Поезія - як живопис: один твір полонить тебе більше, якщо ти будеш розглядати його зблизька, а інший - якщо відійдеш подалі". Так сприймав поезію античний філософ Горацій.

„Поезія - це завжди неповторність, якийсь безсмертний дотик до душі", - так бачить і відчуває поезію істинна Українка, письменниця Ліна Костенко.

Серед знаних та маловідомих імен на бібліотечній експозиції ви знайдете книги Ліни Костенко та Марії Матіос, Валерія Шевчука та Ганни Чубач, Богдана Томенчука та Лесі Геник, Романа Бойчука та Ольги Бреславської, Сашка Букатюка, Мар'яни Савки та багато інших.

 Вітаємо усіх з Всесвітнім Днем поезії, запрошуємо переглянути книжкову виставку „Поетичне слово сучасника" і віддати належне цьому особливому жанру літератури. Нехай бурхливе поетичне джерело наповнює ваші серця безмежною блакиттю, дарує натхнення та гарний настрій.

 

Оновлено 26-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка