Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

МІЖНАРОДНА НАУКОВО-ПРАКТИЧНА КОНФЕРЕНЦІЯ УБА



Завідувач відділу літератури з мистецтва Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка Галина Пристай 27 лютого – 2 березня 2018 р. взяла участь у VIII Міжнародній науково-практичній конференції „Сучасна інформаційно-бібліотечна освіта: стратегічні орієнтири”, що відбувалася вже традиційно у смт Славське Львівської області.

Програма цьогорічної конференції була доволі насичена. Обговорювалися як успішний досвід окремих установ, так і стратегічні напрямки розвитку бібліотечної справи в Україні в цілому.

Серед основних питань конференції - орієнтири бібліотечної освіти в контексті розвитку бібліотечної справи та міжнародних бібліотечних трендів; актуальні виклики у діяльності вітчизняних бібліотек та їх вплив на формування контенту програм з підвищення кваліфікації бібліотечних працівників; нові тренінгові програми для РТЦ тощо.

Розпочалася конференція із ключової доповіді Президента Української бібліотечної асоціації Ірини Олександрівни Шевченко «Трансформаційні зміни у бібліотечній справі та завдання професійної освіти», в якій наголошувалося, що бібліотечна освіта - це той цех, майстерня, де формується майбутнє бібліотек. І від того, якою буде бібліотечна освіта, залежить у підсумку, якими будуть і бібліотеки. Говорячи про бібліотечні трансформації, І. О. Шевченко виокремила трансформації природні, які адаптують систему до змін у навколишньому середовищі, і штучні, нав'язані ззовні і шкідливі. При цьому здатність до змін, до усвідомлення їх необхідності і корисності є однією з ключових компетентностей, які забезпечуватимуть у перспективі стабільний розвиток бібліотечної справи.

Варто відмітити, що проведена конференція значно підвищила фаховість її учасників. Впродовж чотирьох днів роботи демонструвалися інформаційні ресурси бібліотек України, проходили професійні дискусії. Досвідом діяльності своїх бібліотек поділилися спеціалісти з різних регіонів України.

Виступ Галини Пристай, кандидата наук з соціальних комунікацій, на тему «Інноваційні культурно-мистецькі проекти бібліотек в соціокультурному просторі регіону» зацікавив науковців та фахівців-практиків публічних бібліотек.

На завершення за активну участь у VIII Міжнародній науково-практичній конференції «Сучасна інформаційно-бібліотечна освіта: європейські орієнтири» президент УБА Шевченко Ірина Олександрівна вручила всім учасникам сертифікати.

 Світлини

 

Оновлено 08-05-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка