Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Унікальне видання про покутське село Чортовець



До уваги читачів! Пропонуємо нову книгу – «Град над Сагою: Літопис села Чортовець» авторства прикарпатських істориків Любові Соловки, Богдана Купчинського, Михайла Кучірки та Валерія Чорнописького.

Книга, створена на основі широкої джерельної бази, містить 716 сторінок цінної інформації. За своєю структурною побудовою вона поділяється на 14 розділів. Окремі з них мають тематичний характер, інші укладено за хронологією.

Наполегливий пошук і збір матеріалів до видання тривав декілька років. У ньому використано документи з фондів Центрального державного історичного архіву України у м. Львові, Державного архіву Івано-Франківської області, а також архівів Польщі, Австрії тощо. Авторам вдалося підняти з глибин віків багатющий матеріал про історію цього населеного пункту, створивши справжній літопис села - від процесу формування поселення, що почався в період пізнього палеоліту (38-11 тис. років до н.е) і до сьогодення.

Особистісний та соціально-психологічний спектри дослідження мають універсальний характер і охоплюють усі верстви населення - з покоління в покоління. Автори акцентують увагу на цінності кожної людської долі, пропонуючи галерею яскравих персоналій і реальних образів у різних історичних, побутових та психологічних контекстах, що робить дослідження ґрунтовним, непересічним та цікавим широкому загалу.

Яскравості та повноти виданню надає унікальна колекція світлин Чортівця, яку зібрав один з авторів книги Валерій Чорнописький.

Ближче познайомитися із цим надзвичайно ґрунтовним та цінним дослідженням запрошуємо до відділу краєзнавчої літератури обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка.

 

Соловка Л. Град над Сагою: Літопис села Чортовець / Л. Соловка, Б. Купчинський, М. Кучірка, В. Чорнописький. - Київ : «Українські пропілеї», 2017. - 716 с.

 

Оновлено 25-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка