Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

На зустріч з Юрієм Андруховичем



27 лютого 2018 р. в рамках літературного проекту „Назустріч улюбленому письменнику”, організаторами якого є громадська організація „Поступовий гурт франківців” та обласна універсальна наукова бібліотека ім. І. Франка, відбулася зустріч з письменником Юрієм Андруховичем.

    Зустріч з Юрієм Андруховичем, організована в ресторації „Світлиця Мулярова”, є п’ятим заходом проекту. Модератором свята була бібліотекар І категорії обласної бібліотеки ім. І. Франка Христина Шовкопляс.
    75 переможців анкетування, присвяченого біографії та творчості письменника,  було запрошено провести вечір за філіжанкою кави у компанії відомого автора. Загалом участь в анкетуванні, яке містило 10 запитань, взяло 720 осіб.
    Захід відбувся у формі діалогу, тож кожен з присутніх мав можливість поставити запитання письменнику. На зустрічі п. Юрій розповідав про написання своєї нової книги «Коханці Юстиції», про відносини з донькою-письменницею Софією Андрухович, а також читав свої вірші.
    На зустрічі був присутній заслужений артист України Олексій Гнатковський, який продекламував уривок із п’єси Шекспіра «Гамлет» у перекладі Юрія Андруховича, а також розповів про співпрацю акторів обласного академічного музично-драматичного театру ім. І. Франка з автором у постановці цієї п’єси.
    Переможці анкетування за творчістю письменника отримали подарунок – книги з автографом.
    На зустрічі присутнім були представлені п’ять чудових світлин Юрія Андруховича, майстерно виконані членом обласного осередку Спілки фотохудожників України Яною Стефанишин. Письменник на фото постав перед своїми шанувальниками у студії, біля улюбленого місця в Івано-Франківську та в робочій атмосфері.
    На святі також були присутні організатор проекту – голова громадської організації „Поступовий гурт франківців” професор Сергій Адамович, директор обласного музично-драматичного театру ім. І. Франка Ростислав Держипільський,  члени обласної Спілки фотохудожників – Ростислав Кондрат, Дмитро Петрина та інші відомі люди міста, які зацікавились цією важливою подією в літературному житті Івано-Франківська.
    Юрій Андрухович подарував директору обласної бібліотеки Людмилі Бабій свою книгу з автографом для читачів ОУНБ.

Світлини

Оновлено 25-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка