Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Тепло Різдвяного дива



На завершення 2017 року до відділу літератури іноземними мовами ОУНБ ім. І. Франка завітали підопічні Івано-Франківського Територіального центру соціального обслуговування разом із завідувачкою відділу соціально-побутової адаптації Богданою Ботюк. В програмі дружнього візиту, який відбувся в рамках соціального проекту „Естафета добра і любові” – знайомство з відділом літератури іноземними мовами¬, а також працівники цього структурного підрозділу та відділу абонементу організували для людей поважного віку різдвяно-новорічне дійство «Тепло Різдвяного дива».

Святково прибрана зала, книжкові новорічні виставки уже з порога налаштовували усіх на новорічно - різдвяний настрій. І все, що відбувалося впродовж, майже 2-х наступних годин, було святковим, милим душі кожного.

Слова, якими розпочала спілкування завідувачка відділу абонементу ОУНБ ім. І. Франка Оксана Качорак,  також були сповнені позитиву та висловлювали ті відчуття та асоціації, які відчував кожен із присутніх: «З року в рік ми святкуємо Різдво Христове - одне з найдавніших та найсвітліших християнських свят, коли радість входить у кожну домівку, кожну родину... та Новий Рік - загадкове дійство нашого дитинства, юності, молодості... І кожен рік ми не втомлюємося очікувати їх знову і знову, дякувати Богу за всі блага, послані нам з любов'ю і, з особливим трепетом та зачаруванням, чекати нових новорічно-різдвяних чудес».

Зимові свята завжди асоціюються у всіх нас із запахом ялинки, подарунками... казкою. Розповідь завідувачки відділу літератури іноземними мовами Ольги Войтичук подарувала усім присутнім можливість побувати у різних країнах та дізнатися про традиції святкування Різдва і Нового року у світі; завдяки слайд-презентації - побачити, як це відбувається та почути колядки різними мовами і насолодитися чудодійним їх виконанням. Чим не казка?

Працівник відділу абонементу Надія Кожак від душі виконала пісню „Рождество" Павла Табакова, а відомі усім колядки співали уже всі разом.

Улюбленою традицією наших підопічних стало проведення майстер-класу з виготовлення новорічних подарунків. Всі, хто мав бажання, змогли зробити своїми руками для себе та своїх близьких різдвяних янголів. Майстер-клас провела працівник відділу абонементу Олександра Храпко.

На святі  було вручено квитанції на річну передплату журналу «Жінка і життя» двом активним читачкам відділу абонементу Кубик Євгенії та Чесноковій Ользі. Ці призи розігрувалися під час тижневої благодійної акції «Крок до милосердя», яку відділ абонементу проводить щорічно з 1 по 7 жовтня уже 5 років поспіль.

Отож, воістину, Різдвяно-новорічні свята - це час подарунків, радості, людського тепла, коли наші серця сповнюються надією, добром, милосердям, прощенням, любов'ю до ближнього... Може тому ми і очікуємо їх з таким нетерпінням - щоб наповнитися усіма цими дарами сповна. Щоб могти далі - жити, переосмислювати, творити, допомагати, підтримувати... Любити.

Світлини

                                                             Матеріал підготувала

                         завідувачка відділу абонементу Оксана Качорак

 

Оновлено 26-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка