Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Михайло Вишиванюк: у пам’яті назавжди



  Фонди відділу краєзнавчої літератури поповнились новим виданням – книгою спогадів і роздумів про Михайла Вишиванюка „Його сади рясніють врожаями”, яка присвячена 65-річчю від дня народження багатолітнього очільника Прикарпаття, який уособлював собою цілу епоху всебічного розвитку краю.

  Ця збірка – лише скромна дещиця пам’яті про знаного в Україні та за її межами державного діяча, успішного губернатора Івано-Франківщини, радника Президента України з аграрних питань, депутата обласної ради попередніх скликань, заслуженого економіста України, про життя і діяльність якого на службі людям свідчать безліч добрих справ на благо краю й Батьківщини.
  Генетично наділений правдивою любов’ю до землі, хлібороб і син хліборобів, він був Ґаздою, володів неабиякими організаторськими здібностями, умінням ставити реальні цілі і мав чітке бачення стратегії розвитку аграрно-туристичної Івано-Франківщини.
  Книга, упорядкована заслуженим журналістом України і прес-секретарем екс-керівника області Тамарою Лейбюк, містить наповнені теплом, любов’ю і повагою спогади рідних людей, а  також відомих політиків, громадських діячів України та світу, митців, письменників, журналістів про непересічну особистість та харизматичну постать Михайла Вишиванюка – будівничого Прикарпаття.
  Серед авторів споминів – Президент України 1994-2005 рр. Леонід Кучма, колишній мер Івано-Франківська Зіновій Шкутяк, директор Івано-Франківського обласного академічного театру ім. І. Франка Ростислав Держипільський, письменники Марія Матіос, Ярема Гоян, Степан Пушик, Михайло Андрусяк, Богдан Томенчук, журналісти Роман Фабрика, Василь Добрянський, Роман Андріяшко, Богдан Кучер, народні артисти України Остап Гавриш і Михайло Кривень та багато інших.
  Окремими частинами видання є інтерв’ю Михайла Вишиванюка для засобів масової інформації та фотографії, що висвітлюють його життя і багатогранну діяльність.
  Тож всіх зацікавлених щиро запрошуємо до бібліотеки для ближчого знайомства із книгою:
  Його сади рясніють врожаями : спогади і роздуми про Михайла Вишиванюка / упоряд. Т. Лейбюк. – Івано-Франківськ : Місто НВ, 2017. – 412 с. : іл.

 

 

Оновлено 19-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка