Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Виставка-колаж за сторінками періодичних видань «Мода завжди в моді»



У відділі економіко-виробничої літератури Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка розгорнута виставка-колаж «Мода завжди в моді».

Усі ми впевнені, що знаємо про моду все, але чи до кінця? Слово «мода» збуджує, бентежить, чарує. Вона створює ілюзію вагомості, значущості за умови, якщо людина наслідує її рекомендаціям. Мода (фр. mode, лат. modus) в буквальному значені - міра, образ, спосіб, правило; це прояв внутрішньої культури кожної людини, її естетичного смаку, вираженого через одяг.

З давніх-давен людина не обходилася без одягу і, якщо уважно простежити еволюцію вбрання, проаналізувати закономірність його змін і розвитку, то можна відзначити, що мода завжди була своєрідним взірцем соціальної структури суспільства. У моді відображали не лише смаки та уподобання певних верств населення, але й спосіб життя, культуру і мораль.

Мода в одязі ніколи не розвивалася стихійно, а завжди була пов'язана з розвитком суспільства і є фактором виявлення індивідуальності. Якщо людина вибрала для себе свій стиль, вона завжди залишається йому вірною. Стиль в одязі часто відповідає стилю поведінки людини та її життю. У нашому сучасному житті до одягу постійно висувають високі вимоги.

Теперішній одяг має великий діапазон, який повинен відповідати не лише естетичним, але також культурним, службовим, виробничим і спортивним вимогам. Мода ж змінюється дуже швидко, задаючи певні правила поведінки і манери одягатися і недарма моду називають дзеркалом часу. Вона завжди була і є способом самовираження кожного наступного покоління - створювати своє і заперечувати попереднє.

Тож запрошуємо Вас до відділу економіко-виробничої літератури обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка переглянути виставку-колаж «Мода завжди в моді», на якій представлено матеріали з періодичних видань «Burda», «Diana moden», «Ателье», «Шитье и крой», «Добрые советы».

 

 

Оновлено 26-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка