Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Порт В. ЛАД. Ландшафт. Архітектура. Дизайн



Відділ літератури з мистецтва поповнився новим виданням Вікторії Порт (Щурова В. А.) з ландшафту, архітектури і дизайну.

ЛАД – ландшафт, архітектура і дизайн – простір і середовище, пропорція і форма, колір і деталі – нива творчої діяльності людини. Не випадково назва-абревіатура розшифровується як ландшафт, архітектура і дизайн, так розкривається суть слова „лад” – злагода, мир, порядок, організованість. природа у широкому розумінні включає в себе творчий світ людини: мистецтво і музику, де діють ті самі закони ритму і гармонії. Модель книги – своєрідна матриця ілюстрації думки, структура, що віддзеркалює пошук образності і функції, відображена у схемах, малюнках. Основа композиційної побудови книги – ірраціональна пропорція – „діагональ квадрату”. Квадрат – проекція куба, який, за Піфагором, символізує сталість і рівновагу Землі. Нескінченне зменшення діагональних квадратів здатне впроваджувати неосяжне розмаїття природних процесів і творчих пошуків людини в цілісну систему. Пропорційні співвідношення композиції книги і викладеного матеріалу утворюють своєрідний ритм, який має сприйматись легко і проникливо.
 Шановні читачі, запрошуємо  вас для ознайомлення з новим виданням. Це більше ніж 600 сторінок, на кожній з яких викладені роздуми про сутність простору, його розмаїття і фатальну вічність.

Порт В. ЛАД. Ландшафт. Архітектура. Дизайн [Текст] / Порт В.; Вікторія Порт. – [Київ] : [ArtHuss], [2017]. – 611 с. : іл.

Оновлено 26-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка