Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Перебування у м. Ополє делегації з Івано-Франківщини



6-9 листопада 2017 р. в м. Ополє (Республіка Польща) в рамках культурного проекту «З гуцульської скрині», який ініціювала Воєводська публічна бібліотека у співпраці з Івано-Франківською ОУНБ ім. І.Франка, перебувала делегація з Івано-Франківщини.

У складі делегації були: Корнелюк М.М. - заступник начальника управління культури, національностей і релігій Івано-Франківської ОДА; Карпінець Н.Є. - головний бухгалтер управління культури, національностей і релігій Івано-Франківської ОДА; Бабій Л.В. - директор ІФОУНБ ім. І.Франка; Чулак М. - майстриня з бісероплетіння; Капела «Гуцули» смт. Верховина - Ілюк М. (керівник), Ілюк Н., Ілюк М.,  Тимчук В., Тафійчук Ю.

Ідея даного проекту зародилася у польських бібліотечних працівників під час перебування на Івано-Франківщині, захоплених природою, культурою і традиціями Гуцульщини. Гуцульська автентика, сповнена магії і краси, до сьогодні зберегла свою винятковість, яку польські бібліотекарі, у співпраці з колегами з Івано-Франківська, захотіли показати мешканцям Ополя.

У воєводській публічній бібліотеці було урочисто відкрито художню виставку декоративно-ужиткового мистецтва, побуту і строїв Гуцульщини, фоторобіт з книжкового фонду Івано-Франківської ОУНБ ім. І.Франка. У відкритті виставки взяли участь голова обласної ради Олександр Сич, перший заступник голови обласної ради Василь Гладій, голова постійної комісії обласної ради з питань європейської інтеграції, міжнародного співробітництва, інвестицій та розвитку туризму Ігор Дебенко та член комісії Василь Гладун, начальник патронатної служби Івано-Франківської обласної ради Йосип Кулик, керівництво Опольського воєводства на чолі з маршалеком Анджеєм Булою, Почесний консул України в Ополє Ірена Пордзік, а також члени українського делегації.

У відділі іноземної літератури Опольської воєводської публічної бібліотеки Людмила Бабій, директор Івано-Франківської обласної бібліотеки познайомила читачів з членом Національної спілки майстрів народного мистецтва України Марією Чулак, автором книжки «Бісерні прикраси Карпатського краю». У виданні йдеться про походження та розвиток виготовлення художніх виробів з бісеру на Івано-Франківщині, значення узорів-символів, подана інформація про митців бісероплетіння нашого краю.

  Прикарпатська майстриня для зацікавлених відвідувачів провела майстер-клас з виготовлення бісерних прикрас та представила виставку своїх художніх робіт з бісеру.

У філармонії м. Ополє відбувся концерт автентичної музики у виконанні капели «Гуцули» з смт. Верховина.

Світлини

 

Оновлено 16-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка