Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Перше знайомство з бібліотекою: нові можливості у пошуках знань



10 листопада 2017 року до відділу літератури іноземними мовами Івано-Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І Франка завітали студенти з двох навчальних закладів: Івано-Франківського коледжу Львівського аграрного університету (викладачі Деркевич М. І. та Загурська Г. В.) та Івано-Франківського фінансово-комерційного кооперативного коледжу ім. С. Граната (викладач Пташник І. М.).

Найбільш актуальним для бібліотек стає завдання - створити позитивний імідж та зламати стереотипи. Позитивний імідж бібліотеки в першу чергу залежить від рівня та комфортності бібліотечно-інформаційного обслуговування та організації її соціокультурної діяльності, тому такі зустрічі надзвичайно важливі.

Оскільки студенти-першокурсники завітали до нас вперше, їх традиційно ознайомили із сучасними бібліотечними послугами та продуктами, зокрема, з сайтом бібліотеки, особливостями користування картотеками, каталогами та електронними ресурсами, клубами розмовної мови, міжнародною та проектною діяльністю.

Їхній увазі було представлено фахову літературу з питань харчових технологій, екології, фінансів, банківської справи, туризму, тематичні термінологічні і тлумачні словники, художню літературу іноземними мовами, адже сьогодні молоді люди володіють та вивчають кілька іноземних мов. Виставка книг з менш поширених мов в нашому регіоні, зокрема, арабською, японською, угорською, пушту теж викликала неабияке захоплення.

Читання книг мовою оригіналу, заняття на уроках з викладачами, спілкування з носіями мови - найпоширеніші способи вивчення мови. Працівники відділу іноземними мовами запропонували кілька прийомів вивчення та удосконалення англійської мови за допомогою інтернет-ресурсів, які теж можуть стати у нагоді: знайти тексти улюблених пісень англійською, перекласти, вивчити і наспівувати разом з виконавцем, переглядати улюблені фільми про видатних діячів науки, звичаї країн, моду чи політику та виконувати лексичні, граматичні, тестові та інші завдання в онлайн-режимі. Основна перевага такого навчання - власний вибір рівня, теми, часу.

Також студентам було презентовано книжкові виставки, які на даний момент експонуються у відділі. Серед них - «Творча лабораторія перекладача», у фокусі якої представлені ілюстрації історичного розвитку перекладу і різні напрями в сучасному перекладознавстві та «Європейське мовне розмаїття», приурочена до Європейського дня мов.

Працівники відділу літератури іноземними мовами намагаються робити все можливе, щоб читачі отримали нові знання та мали бажання прийти до нас знову і знову.

Щиро вдячні керівникам та викладачам навчальних закладів за плідну співпрацю впродовж кількох років.

Світлини

Оновлено 26-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка