Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Подорожуємо Дністром із новим путівником



     Шановні читачі! Відділ краєзнавчої літератури пропонує вашій увазі нове двотомне видання – туристичний путівник «Дністер».

     Ця книжка – перший путівник і перше історико-краєзнавче видання, присвячене Дністру, одній з трьох найдовших річок нашої країни. У книзі розповідається про замки, фортеці, монастирі, муровані й дерев’яні храми і синагоги, забудову історичних містечок, панські маєтки і печерні монастирі – загалом понад 500 пам’яток архітектури на берегах Дністра. Не лишилися поза увагою фортифікації часів Першої і Другої світових воєн, залізниці, промислові споруди, млини, мости і поромні переправи. В описі природи акцент зроблено на наймальовничіші об’єкти: каньйони Дністра та його допливів, гори, скелі, водоспади, озера, заповідні урочища і печери.
      Шлях від витоків до гирла Дністра розділено на 11 маршрутів. Перші сім подано у першому томі видання. Маршрути 5-7 присвячені Дністровському каньйону з його стрімкими меандрами, урвистими скелястими берегами, густими лісами і культовими печерами. Сповнені загадок і каньйоноподібні долини дністровських допливів: Джурина, Стрипи, Серету й Збруча.
     Ще чотири маршрути, які містяться у другому томі книги, знайомлять нас із найбільшими на Дністрі фортецями: Хотинською, Сороцькою, Бендерською та Аккерманською, а також з десятками інших пам’яток різних епох. Вперше поза межами наукових публікацій описано споруди «лінії Сталіна».
       Книжка містить понад півтори тисячі ілюстрацій – сучасних і архівних фотографій, малюнків, картосхем. Тож запрошуємо до подорожі Дністром за допомогою видання:
      Крушинська О. Дністер : турист. путівник : у 2 т. Т.1 : Від витоків до гирла Збруча / О. Кпушинська. – Львів : Центр Європи, 2016. – 822 с. : фото, табл., мапа.
      Т.2 : Від гирла Збруча до Чорного моря. – 2017. – 495 с. : фото, мапа, табл.

Оновлено 18-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка