Івано-Франківська
обласна універсальна наукова
бібліотека ім. І.Франка

Адреса бiблiотеки:

76018
м. Iвано-Франкiвськ
вул. Чорновола, 22
тел. 0342 75-01-32
fax: 53-21-89
E-mail:

Відділ комплектування:
E-mail:
тел. 0342 752479

Відділ мистецтва:
E-mail:

Краєзнавчий відділ:
E-mail:

Науково-методичний відділ:
E-mail:
тел. 03422 53-32-31

Графік роботи:

Щоденно: 10:00 - 18:00
Субота - вихідний день
Cанітарний день - останній четвер місяця

Презентація п’ятої поетичної збірки Івана Гавриловича в обласній бібліотеці



31 жовтня 2017 року в Івано-Франківській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. І. Франка відбулася презентація збірки поезій «Поміж землею і Небом» Івана Гавриловича.

Всі ми у часу рекрути,

Він же й шмага батогом.

Кожному - перегорнути

Книгу життя свого.

              Іван Гаврилович

Модератор презентації директор бібліотеки Людмила Бабій розповіла, що сьогодні у нас в гостях поет і знаний на Прикарпатті журналіст, людина великої та щирої душі, лірик за своїм відчуттям і сприйманням навколишнього світу, член Національної спілки письменників та Національної спілки журналістів України, лауреат обласної журналістської премії ім. Б. Бойка - Іван Гаврилович.

Народився він у Делятині Надвірнянського району Івано-Франківської області. Після закінчення факультету журналістики Львівського університету ім. І. Франка працював в редакціях обласних газет, володар «Золотої медалі української журналістики». Нині він - літературний редактор часопису «Перевал», пише рецензії і відгуки на нові видання. Іван Гаврилович - автор п'яти збірок поезій: «Данина життю», «Янголи над містом» «Ватра на дощі», «Час міражів», «Поміж землею і Небом», також його вірші друкувалися в колективних письменницьких збірниках.

П'ята книжка поета «Поміж землею і Небом» - це своєрідний підсумок  на його 65-річному віковому рубежі. У збірку увійшли поезії патріотичної і філософської тематики, інтимна лірика, верлібри і білі вірші, тексти, які вже стали піснями. Їм притаманні широта тематичного діапазону, відображення й осмислення життя у всьому його розмаїтті, багатогранності і багатовимірності.

«Іван Гарилович є соціальним поетом з гострим передчуттям, з активною громадянською позицією.  Він є талановитим поетом, в нього палітра слова не барвиста, а строга, лаконічна, чітка і класична. Спочатку приходить ніби ритм, настрій, бажання, а тоді в це він вкладає карбовані рядки. Також він є поетом ліричним і мудрим, філософським осмислювачем плину людського буття. Та весь час автор повертається до фіксування національного, бо кожен день нас повертає до сакраментального запитання: Хто ми?», - сказав своєму виступі голова обласної організації НСПУ Євген Баран.

Багато теплих, щирих слів на адресу автора  прозвучало від його колег по перу: лауреата Шевченківської премії Степана Пушика,  відповідального секретаря НСПУ, головного редактора журналу «Перевал» Ярослава Ткачівського, літературного критика Дмитра Юсипа, письменників Марії Вайно, Василя Бабія, Івана Вітенка, які у своїх виступах наголошували, що Іван  Гаврилович є доброю, чуйною людиною, талановитим поетом, який несе прекрасне поетичне слово до свого читача.

Також привітати Івана Гавриловича з виходом нового поетичного видання прийшли: головний спеціаліст управління культури національностей та релігій ОДА Тетяна Попадюк, голова обласного Товариства винахідників і раціоналізаторів Богдан Середюк, голова міського осередку Товариства охорони пам'яток Василь Романюк. Несподіванкою для презентанта було виступ його внучок, які для дідуся читали його поезію.

Музичні твори на слова Івана Гавриловича прозвучали у виконанні Заслуженого діяча мистецтв України, композитора Богдана Шиптура, керівника молодіжного колективу «Осанна» Галини Терлецької, вокалістів Мирослава Петрика і Оксани Радиш, студентів Інституту мистецтв Прикарпатського національного університету імені В.Стефаника.

Іван Михайлович щиро подякував гостям вечора за теплі слова, за високу оцінку його творчості і запропонував присутнім підбірку поезій у своєму виконанні.

Усі присутні на презентації мали змогу переглянути книжкову виставку з творчим доробком поета «У щедрих барвах слова Івана Гавриловича», яку підготували працівники відділу краєзнавчої літератури обласної бібліотеки

Світлини

Оновлено 26-04-2024
© 2020. ОУНБ iменi I. Франка